Pentru ce este bun ceaiul de busuioc. 3 boli pe care le alungă

23 decembrie 2014   Îngrijire personală

Tu ştii pentru ce este bun ceaiul de busuioc? Nelipsit din bucătăria de iarnă, busuiocul este şi un leac eficent contra diferitelor boli de sezon. Foloseşte-l sub formă de infuzie!

1. Pentru ce este bun ceaiul de busuioc - combate răceala

Dacă suferi de bronşită,guturai,tuse,buiocul îşi este aliat. Planta,consumată sub formă de infuzie sau în alimente,întăreşte imunitatea. Combate eficient infecţiile virale – deci e numai bună atunci când eşti răcită.

Prepară infuzia astfel:o lingură de busuioc uscat într-o cană cu apă clocotită. Lasă la infuzat 10 minute. Bea 3 căni pe zi,dimineaţa,la prânz şi seara,înainte de culcare. Dacă suferi de astm bronşic,fă inhalaţii cu busuioc în apă fierbinte.

2. Ceaiul de busuioc calmează durerile în gât

Dacă suferi de roşu în gât sau de faringită,fă o gargară cu infuzia preparată astfel:o lingură de plantă uscată la o cană cu apă clocotită – totul se lasă la infuzat 10-15 minute. Faci gargară cu lichidul călduţ.

3. Pentru ce este bun ceaiul de busuioc - alungă problemele digestive

Balonarea,colicile,diareea sunt frecvente iarna – mai ales în perioada sărbătorilor. Prepară o infuzie după indicaţiile de mai sus,apoi bea câte o cană de ceai pe zi,timp de câteva zile. În caz de colici intestinale,balonări,probleme digestivepoţi urma un tratament cu tinctură de busuioc:toarnă 20 de picături într-o jumătate de pahar cu apă. Bea acest amestec de 3 ori pe zi.

Mai multe