Plante care domolesc hipertensiunea

13 septembrie 2014   Îngrijire personală

Deşi pe piaţă sunt numeroase medicamente care duc la scăderea tensiunii arteriale, nici leacuri din plante nu trebuie neglijate. Sunt mai prietenoase cu organismul şi nu au efecte adverse.

Busuiocul,nu doar un condiment

Este delicios şi dă o savoare aparte multor peparate. Are proprietatea de a scădea tensiunea arterială,însă efectul său este de scurtă durată. Aşadar,dacă hipertensiunea nu este o problemă zilnică,îţi poţi menţiune tensiunea în limite normale,dacă adaugi busuioc în mâncare.

Scorţişoara,leac în mai multe afecţiuni

Poate fi introdusă foarte uşor în alimentaţia zilnică,însă efectele benefice se vor simţi imediat,tensiunea arterială scăzând considerabil. Poţi pune un praf de scorţişoară peste cerealele de la micul dejun sau în paharul cu lapte.

Citeşte şi:

Combate hipertensiunea în 5 paşi

Busuiocul,aliatul sănătăţii tale

Usturoiul,medicament natural

Deşi multă lume în ocoleşte,usturoiul are numeroase beneficii pentru sănătate. El duce la dilatarea şi relaxarea vaselor de sânge,astfel sângele va circula mai uşor,ceea ce duce la scăderea tensiunii arteriale. Dacă vrei să-i mai alungi din iuţeală este bine să-l razi înainte să-l pui în mâncare.

Merişoarele,bune pentru inimă

Sunt folosire de mii de ani în medicina tradiţională chineză. Decocturile cu merişoare îmbunătăţesc funcţionarea inimii,înclusiv circulaţia sângelui,prevenind formarea de cheaguri. Poţi consuma merişoarele şi sub formă de ceaiuri,siropuri sau suplimente alimentare.

Ghera pisicii,o floare cu proprietăţi curative

Conţine substanţe care înlătură depunerile de calciu de pe pereţii vaselor de sânge,şi astfel îmbunătăţeşte circulaţia,având ca efect scăderea tensiunii. Se găseşte sub formă de suplimente alimentare în magazinele de produse naturiste.

Mai multe