Plante de apartament care alungă insomnia

6 mai 2016   Îngrijire personală

Nu numai că plantele cu flori îţi fac locuinţa mai frumoasă şi parfumată, dar sunt şi remedii eficiente atunci când somnul te ocoleşte.

Aloe vera

O plantă cunoscută pentru calitatea de a purifica aerul,aloe vera te ajută să te odihneşti mai bine. Este o plantă uşor de îngrijit care nu necesită udări dese şi care se înmulţeşte foarte uşor. Păstreaz-o pe pervazul geamului,pentru că are nevoie de lumină şi soare din abundenţă.

Gardenia

O alegere bună pentru înfrumuseţarea dormitorului,un ghiveci în care ai plantat o gardenia îţi îmbunătăţeşte calitatea somnului. Parfumul ei te relaxează şi-ţi alungă gândurile negre care te împiedică să te odihneşti.

Iasomia

Mirosul florilor de iasomie te ajută să adormi mai bine şi alungă stările de anxietate. Iasomia calmează mintea şi corpul,ajutându-te să te odihneşti şi să fii mai eficientă la locul de muncă. Dintr-o lingură de flori uscate prepari o infuzie,lăsând-o într-o cană cu apă clocotită 10-15 minute. Brea 2-3 căni de ceai de-a lungul zilei.

Levănţica

Tinctura cu levănţică este benefică în insomnia dacă o iei astfel:diluează o linguriţă într-o jumătate de pahar cu apă. Repetă procedura de 3 ori pe zi,pe stomacul gol. Urmează o cură cu acest remediu timp de trei luni.

Te-ar mai putea ajuta

Sunătoarea

Este un cunoscut remediu antidepresiv,care alungă gândurile negre şi te ajută să te odihneşti mai bine. Soarbe o dată sau de 3 ori pe zi o cană de ceai de sunătoare şi vei dormi fără probleme. Pentru infuzie foloseşte o linguriţă de plantă la o cană de apă clocotită.

Roiniţa

Numită şi lămâiţă,roiniţa conţine multă vitamina C şi ulei eteric ceea ce face din ea un bun calmant şi un remediu bun când insomnia îţi dă de furcă. Foloseşte-o ori de câte ori ai probleme legate de somn sau palpitaţii. Pune un pahar cu apă fierbinte peste o mână de frunze de roiniţă. Lasă-le o jumătate de oră la infuzat,apoi strecoară ceaiul şi ia din el câte 2 linguri de câteva ori pe zi.

Mai multe