Remedii eficiente ca să-ţi oblojeşti varicele

25 mai 2013   Îngrijire personală

Multe femei se confruntă cu probleme de circulaţie a sângelui la nivelul picioarelor, fenomen care determină în timp apariţia varicelor. De cele mai multe ori, afecţiunea necesită o intervenţie chirurgicală, dar poţi încerca şi câteva leacuri eficiente care atenuează leziunile.

Tinctura de castane,bună pentru circulaţia sângelui

Întrucât organismul uman este conceput astfel încât sângele să circule în direcţia opusă gravitaţiei,venele conţin un sistem de valve care ajută ca acest proces să se desfăşoare normal. Dacă ele sunt distruse,se înregistrează un reflux sangvin care dilată venele şi determină apariţia varicelor. Ca să linişteşti afecţiunea şi să reduci din simptome,prepară-ţi o tinctură din 250 g de castane cu coajă într-un litru de alcool de 40 de grade,pe care îl laşi la macerat două săptămâni. Apoi strecori amestecul într-o sticlă închisă la culoare şi te fricţionezi pe varice seara,înainte de culcare.

Infuzia de grâuşor „întăreşte“ venele

Întrucât are proprietăţi benefice în reglarea circulaţiei sangvine de la nivelul venelor,grâuşorul consolidează structura acestora şi ajută la diminuarea leziunilor provocate de varice. Pe locul afectat pui comprese cu o infuzie obţinută din două linguriţe cu grâuşor uscat şi mărunţit peste care torni o cană cu 200 ml de apă clocotită. După ce ai lăsat să stea 15 minute,strecori amestecul şi-l aplici pe zonele dureroase. La fel de eficient este şi unguentul de grâuşor. Fierbi 50 g de grâuşor şi 100 ml de ulei în apă,cât să acoperi amestecul,laşi să stea jumătate de oră şi apoi strecori.

Uleiul din  foi de dafin calmează durerile

Din fructele de laur,căci aşa se mai numeşte dafinul,se extrage un ulei gras,consistent,asemănător untului. Acesta se foloseşte în compoziţia diverselor preparate analgezice,folosite cu succes în tratarea varicelor. Ca să-ţi prepari singură un unguent,amesteci un pahar cu ulei nerafinat şi un bucheţel de frunze de dafin tocate mărunt,pe care le laşi la întuneric aproximativ şase zile. După o baie caldă la picioare,masezi zonele afectate cu acest produs.

Cataplasmele cu spânz  previn agravarea leziunilor

Spânzul reface tonusul venos şi nu lasă varicele să se extindă. Ca să beneficiezi de proprietăţile lui,cumperi o rădăcină de plantă de la plafar şi o tai în bucăţi mici,apoi o laşi la macerat în oţet sau alcool cât s-o cuprindă,cam trei săptămâni. Aplici pe varice în fiecare seară,înainte de culcare.

Unguentul de gălbenele ameliorează erupţiile cutanate

În tratamentul extern al varicelor este recomandat şi unguentul de gălbenele. Pentru prepararea lui,ai nevoie de 50 g de gălbenele,50 g de păpădie şi 150 g de untură,preferabil de porc. Fierbi plantele împreună cu grăsimea 20 de minute,după care filtrezi compoziţia şi dai la rece. Masezi zonele afectate de varice cu acest unguent de două ori pe zi,dimineaţa şi seara,cu ajutorul unui pansament steril.

Mai multe