Remedii naturale pentru ficatul inflamat

1 februarie 2018   Îngrijire personală

Ficatul inflamat, care poartă numele de hepatomegalie, este o problemă care duce la creşterea dimensiunii ficatului. Chiar dacă factorii sunt diferiţi, durerea este simptomul care te trimite cel mai des la un control medical.

Principalele cauze ale ficatului inflamat sunt:

-    Hepatita, este o infecţie virală, de tip A şi B.

-    Ciroză, cauzată de consumul excesiv de alcool.

-    Numărul mare de toxine acumulate la nivelul ficatului.

-    Infecţii bacteriene.

-    Alimentaţie bogată în grăsimi.

În funcţie de cauză, tratamentul poate fi diferit şi recomandările de care trebuie să ţii cont, la fel. Dacă ficatul este inflamat din cauza unei infecţii virale sau bacteriene, este necesar tratamentul medicamentos. Însă, dacă principala cauză este consumul excesiv de alcool, primul lucru care trebuie făcut este renunţarea la băuturile alcoolice.

Dar dacă inflamaţia este provocată de oboseală, stres sau alimentaţie, iată câteva exemple de remedii naturale:

Ceai de păpădie

Acest ceai este recomandat persoanelor care suferă de afecţiuni hepatice. Este un purificator natural, care ajută la menţinerea sub control a colesterolului rău. De asemenea, este cunoscut faptul că ceaiul de păpădie acţionează asupra grăsimilor prezente în ficat.

Ceai boldo

Boldo este o plantă medicinală care conţine alcaloizi, compuşi care îmbunătăţesc funcţiile ficatului. În plus, curăţă ficatul de toxinele acumulate.

Ceai verde

Antioxidanţii prezenţi în ceaiul verde ajută la regenerarea celulelor ficatului şi elimină acumularea de grăsimi din organ.

Suc de papaia

Prepară-ţi un suc din papaia. Bea-l dimineaţa, pe stomacul gol.

Apă cu lămâie

Lămâia are proprietăţi digestive şi antioxidante, iar efectul pe care-l are asupra ficatului este unul uimitor. Bea zilnic, de dimineaţă, câte un pahar de apă amestecată cu suc de lămâie.

Grepfrut

Acest fruct este foarte sănătos şi recomandat spre consum de specialişti, mai ales pentru proprietăţile antioxidante pe care le conţine. Grepfrutul poate fi mâncat ca gustare, ca suc sau ca ceai.

Mai multe