Remedii pentru bufeuri la menopauză. Fără medicamente!
De ce să suferi din cauza senzaţiei subite de căldură şi a pârdalnicelor stări de rău cu palpitaţii şi transpiraţii neplăcute, când ai la îndemână o mulţime de remedii pentru bufeuri care sunt naturale? Acestea te vor ajuta să-ţi restabileşti echilibrul interior şi să te simţi mai bine.
„De ce mă ia cu rău dintr-odată?“
Bufeurile,simptom frecvent al menopauzei şi premenopauzei,se manifestă prin senzaţii de căldură intensă,acompaniate de transpiraţie,frisoane,palpitaţii şi ritm cardiac crescut. Fiecare repriză durează până la 30 de minute. Senzaţia de căldură se manifestă de obicei în zona feţei şi a pieptului,dar poate fi resimţită şi pe spate,la nivelul gâtului,putând invada,pe rând,tot corpul.
Tuturor acestor semne interne li se adaugă şi manifestări exterioare:pielea e fierbinte,tenul se înroşeşte,ba chiar poate să apară acneea rozacee (manifestată prin roşeaţă,coşuri şi erupţii la nivelul zonelor proeminente ale feţei).
E bine de ştiut că există remedii pentru bufeuri, precum şi că femeile tinere pot suferi de bufeuri,dacă menopauza le-a fost indusă chirurgical. De asemenea,mai pot prezenta acest simptom înainte sau în perioada menstruaţiei:senzaţia de căldură alternează cu sudori reci,într-un interval de timp foarte scurt. Dacă bufeurile survin în alte perioade decât cele menstruale,e posibil să reprezinte simptomul unei afecţiuni a hipofizei,ceea ce necesită un consult medical de urgenţă.
S.O.S.! Căldura agravează simptomele
Nesuferitele bufeuri sunt mai frecvente şi mai intense când e cald afară sau când te afli într-o încăpere supraîncălzită. Tot ele,atunci când au loc pe timpul nopţii şi sunt acompaniate de transpiraţie intensă,pot provoca insomnii şi o calitate proastă a somnului. De asemenea,emoţiile intense şi stresul accentuează bufeurile. Nu dispera! Există remedii pentru bufeuri!
Remedii pentru bufeuri - Ajutoare garantate din natură
Senzaţia neplăcută de căldură este,se pare,consecinţa unei diminuări a producţiei de estrogeni în organism. Din fericire,leacurile naturiste de mai jos îţi pot calma suferinţa. Remedii pentru bufeuri - Salvia sclarea. Este o plantă erbacee cu flori roz,care creşte mai mult în nordul zonei mediteraneene. Uleiul esenţial de Salvia sclarea are un efect asemănător estrogenului,ajutând la reechilibrarea balanţei hormonale atât în perioada menstruaţiei,cât şi la menopauză. Se diluează cu un ulei de masaj – de migdale dulci,de seminţe de strugure – şi se foloseşte pentru masarea abdomenului.
Poţi să ai bufeuri de mai multe ori pe zi sau doar de câteva ori pe săptămână
Pe lista cu remedii pentru bufeuri trebuie trecută şi tinctura de salvie. Ea reduce bufeurile şi transpiraţiile nocturne abundente,datorită capacităţii sale de-a normaliza activitatea endocrină. Bea,de trei-patru ori pe zi,pe stomacul gol,o linguriţă de tinctură diluată în apă. Vei resimţi efectele tratamentului după minimum patru săptămâni.
. Conţine substanţe de tip estrogen natural,cunoscute sub numele de izoflavone,care ajută la echilibrarea hormonilor. Bea două-trei căni cu infuzie pe zi. Poţi face tratament cu trifoi roşu şi sub formă de capsule.
Atunci când eşti în căutare de remedii pentru bufeuri, nu uita de ginseng. Consumă un sfert de lingură de tinctură de ginseng,de două ori pe zi.
Originară din Peru şi folosită în medicina tradiţională cu trei milenii înainte de Hristos,rădăcina de Maca este un tonic al sistemului endocrin. Ia o capsulă de trei ori pe zi,la masă,sau conform recomandării specialistului.
Remedii pentru bufeuri - soia
Planta creşte pe teritoriul Canadei şi cel al Statelor Unite şi este înrudită cu untişorul. Rădăcina ei,din care se prepară capsule,atenuează simptomele menopauzei. Ia o capsulă pe zi,la masă.
Cercetătorii au emis ipoteza conform căreia bufeurile ar fi mai puţin frecvente la femeile asiatice,datorită faptului că dieta lor e bogată în soia. S-a observat că soia are efecte puternice în tratarea problemelor de natură hormonală. Consumă zilnic germeni de soia,sub formă de salată,într-o cură de minimum trei săptămâni,sau bea lapte organic de soia,excelentă sursă de izoflavone,care echilibrează balanţa hormonală. Poţi face tratament şi cu soia sub formă de comprimate,disponibile în magazinele naturiste.
Îl poţi lua în geantă!
Alte remedii pentru bufeuri pot fi preparate chiar de tine. Prepară următorul mix de uleiuri esenţiale,câte opt picături de fiecare:busuioc,dafin,izmă bună,Salvia sclarea şi anason stelat,totul în 50 ml de ulei de migdale dulci. Masează cu acest amestec pliul braţului,la interior,ori de câte ori ai bufeuri – de maximum trei ori pe zi.
Schimbări de dietă pe post de remedii pentru bufeuri
Adoptă obiceiuri alimentare sănătoase,pentru a atenua intensitatea bufeurilor:
-Renunţă la cafea şi la fumat şi fă o cură mai lungă cu vitamina C.
-Evită alcoolul,ciocolata,băuturile calde şi mâncărurile condimentate.
Trei sferturi dintre femeile la menopauză sunt afectate de bufeuri,însă nici bărbaţii nu scapă! Cei care suferă de cancer la prostată şi care urmează un tratament cu hormoni pot experimenta aceste simptome,la fel şi cei suferinzi de secreţie redusă de testosteron.