Remedii pentru sindromul de colon iritabil

26 noiembrie 2015   Îngrijire personală

Acest sindrom este tot mai răspândit în rândul populaţiei, apărând la diferite vârste (de obicei între 25-40 ani), indiferent de sex (totuşi cu o prevalenţă a sexului feminin); incidenţa în România e de 15-20%, majoritatea fiind reprezentată de femei. Aflam din acest articol cateva remedii pentru sindromul de colon iritabil.

Este caracterizat de colici abdominale,tulburări de tranzit (alternanţa constipaţie/diaree),tulburări de digestie,meteorism abdominal important,senzaţia de greaţă,dureri cap,oboseală,anxietate,depresie. 

Cauza nu este organică,de cele mai multe ori este vorba de persoane stresate,suprasolicitate,care au trecut prin situaţii conflictuale şi experienţe neplăcute. 

Este absolut obligatorie prezenţa la medic,singurul care va decide dacă aceste simptome nu reprezintă o boală mai gravă. 

Tratamentul medicamentos include medicamente ce combat spasmele intestinale,reglează motilitatea intestinului şi absorb gazele (antispastice,anticolinergice,agenţi prokinetici). 

Tratamentul naturist are efecte favorabile în majoritatea cazurilor.

Iata ce include remediul pentru sindromul de colon iritabil: 

-alimentaţie care exclude alimente aditivate şi procesate din comerţ,mezeluri,conserve,afumături;băuturi carbogazaoase;alimente prăjite;produse patiserie şi dulciuri concentrate din comerţ. Regimul alimentar trebuie strict individualizat,bolnavul evitând acele alimente care îi fac rău. 

-evitaţi abuzul de alcool,cafea,băuturi energizante

Mai multe