Remedii surprinzătoare chiar din cămara ta

5 iunie 2013   Îngrijire personală

Uneori te confrunţi cu diverse afecţiuni de sănătate şi nu ai la indemână medicamente să te tratezi. Sau cel puţin aşa crezi, deoarece leacurile se găsesc chiar pe rafturile bucătăriei tale...

Pentru arsurile solare

Suferinţa provocată de expunerea prelungită şi fără protecţie la razele solare poate fi ameliorată cu ajutorul oţetului de mere. Tamponează cu un burete moale zona afectată de câteva ori pe zi,iar usturimea şi roşeaţa vor dispărea mult mai repede.

Citeşte şi:

Leacuri împotriva neplăcerilor de vară

Leacuri-minune cu oţet

Pentru senzaţia de oboseală

Apelează la ajutorul aromaterapiei pentru acele zile când te simţi fără vlagă. Ai grijă să ai la îndemână un săculeţ cu coajă de lămâie şi inhalează aroma acestora pentru un impuls de energie.

Pentru un ten hidratat

În anumite momente ai impresia că faţa de strânge? Este din cauza că pielea este deshidratată. Prepară rapid o mască cu iaurt gras  şi vei elimina toxinele de la nivelul epidermei,iar pH-ul tenului se va echilibra.

Pentru iritaţii

În cazul iritaţiilor cauzate de soare,de căldură sau de înţepături de insecte poţi apela la ceaiul de muşeţel. Are proprietatea de a calma pielea,reducând astfel senzaţia de disconfort. Tot ce trebuie să faci este să tamponezi zonele afectate cu acest ceai,de preferabil cât mai des.

Mai multe