Remediu natural pentru stimularea digestiei
Rozmarinul este o excelentă plantă medicinală, cu numeroase beneficii pentru sănătate. Este bună pentru problemele digestive, pentru o mai bună circulaţie a sângelui, oferă energie şi acţionează ca un antioxidant.
Proprietăţile rozmarinului
-Stimulează circulaţia sângelui;-Este un puternicantioxidant;-Ajută sistemul digestiv şi combate balonarea,gazele şi excesul de acid gastric;-Calmează crampele menstruale,dar şi alte simptome,cum sunt durerile de cap şi retenţia de apă;-Tratează anemia datorită conţinutul ridicat de fier;-Scade nivelul colesterolului rău;-Scade riscul de a dezvolta boli degenerative;-Este benefic în cazul unei intoxicaţii alimentare;-Stimulează funcţia vezicii biliare,fiind un remediu pentru icter – îngălbenirea pielii.
Ceaiul de rozmarin
Prin ceaiul de rozmarin te poţi bucura de toate proprietăţile pe care le are această plantă. În plus,dacă bei ceai după ce ai mâncat,ajuţi la stimularea digestiei.
Cum prepari ceaiul de rozmarin
Pune la încălzit 200 ml de apă. Adaugă o lingură de rozmarin uscat şi lasă-l să mai fiarbă încă 3 minute. După ce îl iei de pe foc,acoperă-l cu o farfurie pentru a face infuzie,maxim 4 minute,după care îl strecori,şi este gata de băut.
Alcoolul de rozmarin
Alcoolul de rozmarin este un tratament antic care era folosit pentru masaj deoarece are efect de răcorire. Calmează orice inflamaţie care cauzează crampe sau rigiditate,îmbunătăţind în acelaşi timp circulaţia generală,varicele,celulitaşi sângele.
Cum se face:
Este nevoie de un recipient de sticlă cu capac etanş. Umple-l cu tulpini de rozmarin,proaspăt tăiate,apoi pui spirt în sticlă. Închide capacul şi lasă acest amestec la macerat 15 zile,într-un loc răcoros,întunecat. Agită-l o dată pe zi. După ce au trecut cele 15 zile,strecoară lichidul într-un alt recipient de sticlă,pe care-l pui la fel într-un loc întunecat,şi-l foloseşti când ai nevoie.
Infuzie de miere de rozmarin
Mierea de rozmarin este produsă atunci când albinele polenizează florile plantelor medicinale. Mierea prelucrată este cea mai bună pentru consum,şi trebuie să aibă o textură groasă şi o culoare clară. Mierea de rozmarin combină proprietăţile medicinale ale acestor două produse,fiind un remediu excelent şi eficient pentru:
-Eliminarea mucusului;
-Stimularea digestiei;
-Revitalizarea întregului organism;
-Este remediu pentru artrita reumatoidă;
-Combate bolile respiratorii;
-Stimulează sistemul imunitar;
-Relaxează mintea.