Remediul care îţi «curăţă» plămânii de tutun

28 martie 2015   Îngrijire personală

Dacă fumezi mai bine de cinci ani, probabil că te-ai confruntat până acum cu episoade de bronşită, care se manifestă printr-o tuse seacă, dar persistentă. Din fericire, există mai multe remedii naturale care stimulează eliminarea substanţelor nocive de la nivelul plămânilor.

Noi îţi propunem să încerci o reţetă pe bază de ceapă,ghimbir şi turmeric.Ai nevoie de 400 grame de ceapă,1 litru de apă. 400 grame de zahăr brun. 2 linguri de turmeric pudră şi o rădăcină mică de ghimbir. 

Cum se prepară remediul care «curăţă« plămânii de tutun

Într-un bol toarnă apa şi zahărul,apoi pune-l pe foc. După ce zahărul s-a dizolvat,adaugă ceapa tăiată în bucăţele şi rădăcina de ghimbir dată prin răzătoare. Adaugă şi turmericul,iar când începe să dea în fiert,lasă amestecul să fiarbă la foc mic. După 5-6 minute,ia compoziţia de pe foc,las-o să se răcească,apoi strecoară lichidul şi depozitează-l într-un recipient de sticlă care se închide ermetic.

Care sunt efectele benefice ale ingredientelor folosite

-Ceapa previne infecţiile respiratorii şi are proprietăţi anticancerigene.

-Ghimbirul are rolul de a fluidifica secreţiile de la nivelul plămânilor şi de pe tractul respirator,mai ales în cazul persoanelor care fumează.

-Turmericul are proprietăţi antivirale,antibacteriene şi anticancerigene.

Înainte de a folosi acest remediu,consultă un medic de specialitate.

Credit foto:www.healthyfoodhouse.com.

Mai multe