Sarea neagră, perfectă pentru diabetici!

21 decembrie 2016   Îngrijire personală

Cunoscută şi sub numele de kala namak, sarea neagră de Himalaya este extrasă din regiunile vulcanice din Pakistan şi India, fiind utilizată pentru tratarea mai multor afecţiuni.

Sarea neagră alimentară nu este doar pentru ornat salata,ci poate fi adăugată în mâncărurile pe care le găteşti zilnic. Este bogată în componente sulfurice,dar şi minerale esenţiale precum fier. Chiar dacă pare de culoare neagră,atunci când este fărâmiţată capătă culoarea rozalie,care se datorează prezenţei fierului în ea.Comparativ cu sare albă conţinutul de sodiu în sarea negră este considerabil redus,motiv pentru care chiar şi medicii prescriu acest tip de sare pentru cei care suferă de hipertensiune arterială.

Iată câteva motive pentru care trebuie să incluzi sarea neagră în alimentaţie:

Ajută la prevenirea colesterolului

Sarea neagră este cunoscută încă din cele mai vechi timpuri că ajută la prevenirea creşterii nivelului de colesterol. De asemenea,este unul dintre cele mai bune ingrediente împotriva obezităţii. Include în alimentaţie sarea neagră.

Ajută la tratarea bolilor articulare

Ia un pic de sare neagră şi pune-o într-o pânză,pe care o strângi şi o pui într-o tigaie la încălzit. Odată ce devine fierbinte,aplic-o pe zona afectată şi ţine apăsat. O laşi să acţioneze câteva minute,apoi o reîncălzeşti şi aplici din nou. Trebuie să repeţi procesul de două ori.

Previne aciditatea gastrică

Aciditatea apare atunci când nivelul de acid în organism creşte. Pentru a-l stabiliza,este nevoie de o substanţă alcalină. În această situaţie,nu există o opţiune mai bună decât sarea neagră.

Combate problemele respiratorii

În urma rezultatelor mai multor studii,cercetătorii au ajuns la concluzia că sarea neagră ajută la tratarea problemelor respiratorii. Cei care suferă de afecţiuni ale sistemului respirator precum nas înfundat pot pune un pic de sare neagră într-un inhalator şi apoi să inhaleze.

 Combate crampele musculare  

Sarea neagră nu este doar bogată în minerale,ci ajută organismulsă absoarbă mai mult potasiu,prevenind astfel durerile musculare şi crampele.

  Combate constipaţia    

Adăugarea de sare neagră în mâncare ajută la îmbunătăţirea digestiei. Aceasta,la rândul său,ajută la tratarea constipaţiei şi balonării.

Ajută la pierderea în greutate

Conţinutul de sodiu prezent în sarea neagră este mult mai scăzut decât în cea albă. Acesta este unul dintre motivele pentru care prin consumul de sare neagră poţi slăbi. Tot ce trebuie să faci este s-o adaugi în mâncare.

Sursă:www.boldsky.com,credit foto:www.elli.ro

Mai multe