Sfaturi utile pentru curăţarea plămânilor
Plămânul este principalul organ respirator la oameni, fiind una dintre cele mai importante părţi ale corpului omenesc. De fapt, putem spune că aceştia sunt esenţiali pentru viaţă, de aici şi grija noastră faţă de ei.
Pentru că ai nevoie de plămâni puternici şi sănătoşi pentru a te putea bucura de viaţă,iată câteva remedii naturalecare te vor ajuta să îi cureţi.
Exerciţiile sunt benefice
După cum ştii deja, exerciţiile sunt esenţiale pentru un stil de viaţă sănătos. În acest caz,exerciţiile de aerobic sunt o idee excelentă,deoarece acestea ajută la consolidarea plămânilor şi îi face mai rezistenţi. Şi mersul pe jos,înotul,fotbalul sau oricare alte activităţi fizice care implică creşterea ritmului cardiac sunt la fel de bune.
Renunţă la fumat
Evident, unul dintre obiceiurile cel mai nocivecând vine vorba de sănătatea ta,mai ales cea pulmonară,este fumatul. Prin urmare,dacă eşti fumătoare,cel mai bun lucru care îl poţi face pentru sănătatea ta este să renunţi la acest obicei. Asta va ajuta la curăţarea plămânilor,iar corpul tău îţi va rămâne recunoscător. Aminteşte-ţi că tutunul este cauza principală a cancerului pulmonar.
Consumă usturoi
S-a demonstrat că usturoiul este un produs natural care ajută la deschiderea tuburilor bronşice, permiţându-ţi să respiri mai bine şi mai uşor. Şi,dacă asta nu te-a convins,află că usturoiul curăţă,de asemenea,plămânii,datorită proprietăţilor sale,care duc la eliminarea materiilor nocive care tind să se stocheze în plămâni.
Aromaterapie sau inhalarea de aburi
Specialiştii recomandă,de asemenea,inhalarea de aburi aromatici sau vapori,mai ales pe cei care conţin eucalipt. Acest tip de remediu este perfect pentru curăţarea plămânilor. Prepară singură acasă acest tratament:pui apa la fiert şi,după ce a dat în clocot,adaugi frunze de eucalipt şi iei de pe foc. În aburul acesta respiri timp de câteva minute,după ce ţi-ai acoperit faţa cu un prosop.
Redu consumul de grăsime
O altă opţiune excelentă este reducerea cantităţii de grăsime consumate în dieta zilnică. În schimb,poţi creşte consumul de alimente bogate în antioxidanţi şi substanţe nutritive,cum ar fi fructele şi legumele.