Siropuri naturale pentru răceala la copii

18 februarie 2015   Îngrijire personală

Este de ajuns ce cel mic să tuşească puţin sau să facă febră şi vei intra cu siguranţă în panică. Înainte să apelezi la medicamente, iată ce siropuri naturale pentru răceală la copii poţi încerca!

Sirop natural cu miere

Ingredientele naturale,bine combinate,pot face minuni pentru sănătate şi sistemul imunitar,grăbind vindecarea şi ameliorând simptomele bolii. Mierea este un remediu de nădejde încă din cele mai vechi timpuri,fiind indicat pentru combaterea tusei. Ghimbirul este un antiinflamator natural şi are efect expectorant. Scorţişoara relaxează muşchii şi previne tusea,pentru un somn odihnitor. Muşeţelul stimulează sistemul imunitar şi îmbunătăţeşte gustul,în timp ce nalba ameliorează iritaţia gâtului. Acestsiropeste rcomandat copiilor peste 1 an.

De ce ai nevoie

1 l apă

¼ cană rădăcină de ghimbir

¼ cană muşeţel

¼ cană nalbă

1 lingură scorţişoară

1 cană miere

¼ cană suc de lămâie

Pune apa la fiert împreună cu ierburile şi scorţişoara. Lasă pe foc până volumul se reduce la jumătate. Strecoară şi lasă să se răcească,după care adaugă mierea,sucul de lămâie. Amestecă şi dă-l la frigider. Se ia câte o linguriţă ori de câte ori este nevoie.

Sirop natural cu ulei de măsline

Un alt sirop natural pentru răcealăla copiii este cel cu ulei de măsline. Se administrează câte o linguriţă,ori de câte ori este nevoie.

1 cană miere

½ cană ulei de măsline

Sucul de la 5 lămâi

Pune toate ingredientele într-un vas pe foc. Amestecă până se încălzeşte,după care dă deoparte şi lasă să se răcească. Pune  siropul într-un borcan de sticlă cu capac şi dă-l la frigider.

Mai multe