Şofranul, condimentul-minune: distruge celulele canceroase şi are efect afrodisiac
Originar din Persia, şofranul este condimentul cu cele mai multe aplicaţii terapeutice. Proprietăţile sale curative sunt menţionate în cazul Alzheimerului, cancerului de piele, dar şi al depresiei.
Şofranul este cel mai scump condiment din lume,preţul pentru un kilogram ridicându-se la câteva mii de euro. Pe cât este de scump,pe atât este de sănătos,proprietăţile sale curative fiind menţionate în peste 90 de maladii. Există însă şi contraindicaţii. Nu trebuie consumat în cantităţi mai mari de două grame pe zi. De asemenea,este interzis femeilor gravide,deoarece poate provoca avortul.
Distruge celulele canceroase
Studiile efectuate până în prezent asupra şofranului arată că acesta conţine o substanţă,curcumina,care inhibă creşterea celulelor canceroase. Până în prezent,aceasta s-a dovedit eficientă în tratarea cancerului la nivelul gurii,urechilor,sânilor,stomacului,colului uterin şi ficatului.