Soluţii eficiente care scad colesterolul „rău” şi trigliceridele (P)

17 februarie 2017   Îngrijire personală

Mişcarea, un stil de viaţă sănătos şi alimentaţia au un rol important în scăderea nivlelului de colesterol „rău“. Aşadar, trebuie să incluzi în alimentaţia zinlică alimente care scad colesterolul. Şi remediile din plante îţi vor fi de mare ajutor.

Ace de pin şi măceşe

Ai nevoie de zece linguri de ace de pin,cinci linguri de măceş,1,5 l apă. Amestecă toate ingredientele,pune-le la foc într-un vas emailat şi lasă-le să fiarbă zece minute. După aceea,înfăşoară cratiţa cu un prosop gros şi lasă plantele la infuzat peste noapte. Dimineaţa,strecoară amestecul şi bea-l pe tot,pe parcursul zilei. Această cură se ţine patru luni.

Amestec din plante

Ai nevoie de câte 100 de grame din:muşeţel,flori de siminoc,sunătoare,mesteacăn. Se amestecă toate şi se păstrează într-un borcan cu capac. Pune o lingură din acest amestec într-o cană cu apă clocotită şi lasă la infuzat 20 de minute. Bea preparatul seara,înainte de culcare,şi dimineaţa,cu 20 de minute înainte de micul dejun.

Tratamentul durează până se termină amestecul din borcan şi se repetă o dată la cinci ani. Acest remediu grăbeşte scăderea colesterolului din sânge,îmbunătăţeşte vederea şi accelerează metabolismul.

Infuzie cu frunze de trifoi

Ai nevoie de două linguri de frunze de trifoi,0,5 l de apă. Toarnă apa clocotită peste plantă,acoperă cu un capac şi lasă la infuzat o oră. De trei ori pe zi,înainte de fiecare masă,bea câte două linguri de ceai. Infuzia de trifoi se păstrează maximum două  zile. Acest tratament se urmează 20 de zile.

Uleiul de krill

Este bogat în astaxantin -cel mai puternic antioxidant marin cunoscut,dar şi în două tipuri importante de acizi graşi Omega-3 (acid eicosapentaenoic (EPA) şi acid docosahexaenoic (DHA)),ce au rolul de a reduce valorile trigliceridelor şi inflamaţia,cunoscute pentru efectele negative pe care le au asupra vaselor de sânge.

Acest tip de ulei ajută la reduce vâscozităţii sângelui şi la menţinerea tensiunii arteriale în limite normale,pentru o bună funcţionare a sistemului cardiovascular.

S-a dovedit stiintific că o doză zilnică de 1 până la 3 grame de ulei de krill reduce nivelul colesterolului total şi al trigliceridelor de 40 de ori mai eficient şi ca antioxidant decât aceeaşi doză de ulei de peşte.

Korill este un produs care conţine ulei de krill pur,proaspăt obţinut,fără conservanţi şi metale grele. Se prezintă sub forma unor capsule mici,moi şi uşor de înghiţit. Spre deosebire de produsele pe baza de ulei de peşte,acesta nu prezintă reflux gastric neplăcut.

Dacă este administrat cu regularitate,Korill vine cu toate beneficiile uleiului de krill:scade colesterolul rău cu până la 32%,colesterolul total cu 13% şi trigliceridele cu 11%.

Alimente care contribuie la scăderea colesterolului

-Migdalele

-Sucul de portocale

-Sparanghelul

-Uleiul de măsline

-Avocado

-Roşiile

-Fasolea

-Orzul şi ovăzul

-Cireşele

-Afinele

-Spanacul

Alimente care cresc colesterolul

-Untul,margarina,untura,maioneza,gălbenuşurile

-Mezelurile,carnea roşie,carnea grasă,organele de animale

-Laptele şi brânza nedegresate,smântâna,îngheţata

-Prăjiturile,dulciurile

Studiile arată faptul că aproape jumătate dintre români se confruntă cu un nivel crescut al colesterolului.

 este o sursă ideală de acizi grasi Omega-3 solubili,sub formă de fosfolipide,ce influenţează benefic sănătatea sistemului cardiovascular,prin reglarea nivelului colesterolului şi trigliceridelor,reducerea riscului de afecţiuni cardiovasculare şi menţinerea tensiunii arteriale în limite normale.

Mai multe