Sucul care reduce inflamaţia cronică

15 aprilie 2016   Îngrijire personală

Inflamaţia cronică este precursorul multor probleme de sănătate, cum sunt artrita sau bolile de inimă şi diabet. De aceea, un tratament natural prin care să o reduci este mai mult decât necesar.

Inflamaţia cronică este prezentă în toate bolile şi,în multe cazuri,de exemplu în bolile de inimă,este chiar cauza directă a acestora. Oamenii de ştiinţă spun că inflamaţia cronică este cauzată de consumul prea mare de alimente nesănătoase.

Din fericire,există câteva alimente,precum şofranul şi ghimbirul,care au proprietăţi de vindecare incredibile,iar atunci când sunt combinate,sunt mai eficiente decât orice medicament recomandat în reducerea inflamaţiei cronice. Iată o modalitate simplă şi delicioasă prin care te poţi bucura de beneficiile acestor două ingrediente.

Suc de ghimbir,turmeric şi morcov

Mai multe studii arată că turmericul poate trata peste 100 de afecţiuni,inclusiv inflamaţia cronică. Ingredientul activ care se găseşte în acest aliment este curcumina,care dă şi culoarea alimentului. În combinaţie cu ghimbirul,turmericul reduce inflamaţia,şi,de asemenea,detoxifică ficatul. Morcovii conţin foarte multă vitamina A şi antioxidanţi,inclusiv betacaroten.

Cum prepari sucul

5-6 morcovicurăţaţi

½ rădăcină de ghimbir

½ rădăcină de turmeric

½ linguriţă de piper negru

Pune toate ingredientele în blender şi omogenizează până când obţii un suc. Poţi să-l bei imediat sau să-l ţii înainte la frigider.

De ce să foloseşti şi piper negru

Unul dintre cele mai interesante lucruri despre alimentele de bază este modul în care lucrează sinergic unul cu altul. Prezenţa piperului negru creşte absorbţia curcuminei din turmeric cu peste 1500 %!

Cu ce ingrediente poţi să mai faci sucul

Turmericul este un aliment solubil în grăsimi,ceea ce înseamnă că acesta este absorbit numai de organism. Aşa că poţi pune în blender şi un avocado sau puţin ulei de măsline.

Mai multe