Sucul de conopidă te menţine sănătos. Iată cele mai bune reţete de preparare!

6 octombrie 2016   Îngrijire personală

Sucul de conopidă conţine magneziu, calciu, potasiu, fosfor, clor, sodiu, sulf, fier, cupru şi zinc. Mai mult decât atât, este o sursă excelentă de vitamine (A, D, H, E, B, K, PP).

Are în compoziţie şi carbohidraţi,grăsimi,zaharuri,amidon,acizi graşi organici şi nesaturaţi. Şi să nu uităm de proteine şi de acid ascorbic. Iată în ce afecţiuni este recomandat!

Acest suc are numeroase proprietăţi benefice pentru organism. În primul rând,menţine rinichii şi ficatul sănătos,dar şi întăreşte sistemul imunitar. De asemenea,este un excelent remediu pentru ulcerul duodenal şi pentru costipaţie şi este ideal în curele de slăbire. În plus,previne cancerul  mamar şi ovarian.

Cum se prepară – varianta simplă

Sucul se prepară dintr-o conopidă. Se spală,se taie în bucăţi şi se pune în storcător. Pentru că nu are cel mai bun gust,acest tip de suc,de cele mai multe ori,se combină cu alte legume sau fructe. Mai sunt câteva reţete şi mai gustoase de conopidă care te menţin sănătos.

Cu morcov pentru o vedere perfectă

Pentru un gust mai bun,la reţeta de mai sus,adaugă 3 morcovi. În plus,acest amestec îţi va menţine vederea într-o stare excelentă.

Mai multe