Super-alimente naturale pentru sănătatea rinichilor

27 noiembrie 2015   Îngrijire personală

Persoanele care suferă de boli cronice de rinichi sau fac tratament de dializa vor fi fericiţi să ştie că există mai multe super-alimente naturale care pot ajuta rinichii să se recupereze mai repede.

Aceste alimente sunt bogate în antioxidanţi,vitamine şi minerale care ajută la întărirea rinichilor şi sunt,de asemenea,benefice pentru pacientii care au suferit transplant de rinichi. Atenţie! Trebuie consumate doar după sfatul medicului.

Ardeii graşi

Conţin o cantitate redusă de potasiu,dar sunt bogaţi în vitaminele A,C,B6,acid folic şi fibre. De asemenea,ardeii graşi sunt bogaţi in licopen,un antioxidant cu efecte puternice antitumorale pentru diferite tipuri de cancer. Consumă ardei gras roşu preparat la grătar sau taie-l bucăţele şi adaugă-l crud la salate.

Merele

Au proprietăţi anti-inflamatorii,conţin fibre şi vitamine,reduc colesterolul,previn constipaţia şi menţin rinichii sănătoşi. Indiferent sub ce formă sunt,crude,fierte sau stoarse,aceste fructe sunt benefice pentru sănătatea ta.

Merişoarele

Sunt un remediu natural şi eficient pentru infecţii ale tractului urinar şi elimină pietrele de la rinichi. Merişorul are proprietăţi uimitoare pentru menţinerea sănătăţii rinichilor,este diuretic (determină eliminarea microcalculilor),anti-inflamator şi bactericid. De asemenea,previne cancerul.

Peştele

Consumul de peşte de trei ori pe săptămână poate reduce nivelul colesterolului şi inflamaţia din corp şi luptă împotriva cancerului,deoarece este bogat în acizi graşi omega 3 şi antioxidanţi.

Albuşuri de ou

Persoanele care suferă de insuficienţă renală pot consuma albuşuri de ou datorită faptului că sunt o sursă benefică de proteine pure,uşor de asimilat de către organism,oferindu-i acestuia aminoacizi esenţiali,sodiu,potasiu şi fosfor. 

Mai multe