Top 6 alimente care luptă împotriva cancerului

9 februarie 2016   Îngrijire personală

Studiile au demonstrat că anumite boli pot fi prevenite sau că evoluţia lor poate fi încetinită cu ajutor unor super alimente, iar cancerul este una dintre aceste boli care pot fi combătute dacă ştii ce fructe şi legume trebuie să consumi.

Roşiile

Unii susţin că,tehnic vorbind,roşiile sunt fructe,deoarece acestea au seminţe,dar că acestea sunt utilizate ca legume,din cauza aromei lor de cimbru. Indiferent de categoria din care fac parte,cert este că roşiile sunt adevărate puteri nutritive.

Ceaiul verde

Ceaiul verde face parte din aceeaşi specie de plantă din care provine şi ceaiul negru. Ambele conţin antioxidanţi,polifenoli şi flavonoide puternice,dar,spre deosebire de ceaiul negru,cel verde nu este fermentat. Ceaiul verde a primit mai multă atenţie,deoarece pare să aibă niveluri mai ridicate de catechine (un antioxidant) decât ceaiul negru.

Nucile

Conţin grăsimi mono-şi polinesaturate potrivite pentru sănătatea inimii. Însă,acestea au şi foarte multe calorii,aşa că trebuie consumate cu măsură

Nucile sunt o sursă bună de potasiu,fier,zinc,calciu,fosfor,magneziu,acid folic,seleniu şi vitamina E. Acestea conţin,de asemenea,proteine ​​şi fibre,fiind şi bogate în acizi graşi anti-inflamatori omega-3,iar unele studii indică faptul că acest nutrient poate fi mai bine absorbit din alimente decât din suplimente. 

Fasolea,mazărea şi lintea

Sunt surse bune de proteine ​​şi sunt bogate în fibre. Sunt un excelent înlocuitor pentru carnea roşie şi pentru produsele prelucrate din carne,oferind proteine,fără grăsime saturată. Ele conţin,de asemenea,acid folic,care poate oferi o protecţie suplimentară împotriva cancerului.

Legumele crucifere

Legumele crucifere,sau legumele cu flori- cum mai sunt numite uneori,precum broccoli,varza de Bruxelles,varzasau conopida,te ajută în lupta contra cancerului.

Frunzele verzi

Sunt o sursă excelentă de fibre,acid folic,carotenoide,cum ar fi luteina şi zeaxantina,şi flavonoide. Cei mai mulţi dintre aceşti compuşi au o activitate antioxidantă care poate proteja celulele corpului. Luteina şi zeaxantina oferă,de asemenea,protecţie pentru ochi şi poate reduce riscul de a dezvolta degenerescenţă maculară,care poate provoca orbire.

Frunzele verzi includ spanac,varza,salata verde şi cicoare.

Mai multe