Topul ingredientelor din bucătărie care scad tensiunea

18 martie 2015   Îngrijire personală

Medicamentele nu sunt singura modalitate de reducere a tensiunii arteriale.

De folos sunt şi remediile din natură,care au aceleaşi efecte benefice,însă fără a avea reacţii adverse asupra corpului. Iată ce ingrediente din bucătărie poţi folosi cu încredere.

Usturoiul

Un studiu realizat de cercetătorii de la Centrul de Cercetare Clinică din New orleans arată că alicina,substanţa activă din compoziţia usturoiului,normalizează tensiunea arterială. 

Ceapa

Quercitina,un antioxidant puternic care se găseşte în ceapă şi nu numai,reduce atât presiunea arterială diastolică,cât şi pe cea sistolică. De aceea,este indicat să consumi ceapă în mod constant dacă suferi de hipertensiune arterială.

Scorţişoara

Pe lângă faptul că normalizează nivelul zahărului din sânge,scorţişoara are şi rolul de a reduce tensiunea arterială. Aceste efecte benefice apar în momentul în care scorţişoara este ingerată în combinaţie cu apă.

Oregano

Acest condiment are puterea de a normaliza atât tensiunea arterială,cât şi bătăile inimii. Beneficiile sunt date de un compus care se găseşte în oregano,cunoscut sub numele de carvacrol.

Uleiul de măsline

Uleiul de măsline este recomandat pentru consum nu doar pentru că abundă în grăsimi sănătoase,cât şi pentru capacitatea lui de a menţine în limite normale tensiune arterială. Aşadar,cu cât foloseşti mai mult ulei de măsline la prepararea mâncărurilor,cu atât îţi reduci riscul de a suferi de boli cardiovasculare.

Mai multe