Tratament natural contra depresiei

4 decembrie 2015   Îngrijire personală

Sunt considerate a fi unele dintre cele mai sănătoase alimente din lume. Din păcate, foarte puţini ştiu de beneficiile uimitoare pe care aceste fructe le au asupra sănătăţii. Bogate în vitamine, minerale, fibre solubile şi numeroase fitochimicale, acestea previn apariţia unor boli grave, inclusiv cancerul.

Te scapă de depresie

Nucile caju sunt mai mult decât o sursă de triptofan,care este un aminoacid esenţial organismului. Acesta ajută la dezvoltarea corpului,îmbunătăţeşte starea de spirit şi somnul,echilibrează comportamentul şi poate să reducă semnificativ nivelul de stres,anxietatea şi depresia.

Doar doi pumni de caju conţin între 1.000 şi 2.000 mg de triptofan. Oamenii de ştiinţă spun că acest compus acţionează la fel de bine ca antidepresivele eliberate pe bază de prescripţie medicală.

Cresc nivelul de colesterol „bun“ (HDL)

Nucile caju conţin acizi graşi mononesaturaţi,foarte buni pentru sănătatea inimii. Ei aparţin grupului de acizi graşi esenţiali care pot reduce nivelul de colesterol „rău“ (LDL) şi care pot creşte,de asemenea,nivelul de colesterol bun (HDL) din sânge.

Totodată,mai multe studii recente arată că dieta mediteraneană,care se bazează în mare parte pe acizi mononesaturaţi,protejează organismul de boli coronariene şi de accident vascular cerebral.

Ţin la distanţă anemia

Nucile de caju te apără şi de anemie. Şi asta datorită vitaminelor esenţiale care se găsesc în compoziţia lor,cum sunt cele din complexul B. Doar 100 de grame de astfel de fructe cu coajă lemnoasă oferă aproximativ 30% din nivelul zilnic recomandat de vitamina B6. Aceasta reduce semnificativ şansele de a dezvolta anemie sideroblastică homocistinurie.

Poate să producă alergii

Pe lângă alergiile provocate de consumul de migdale şi de alte fructe cu coajă lemnoasă,alergia la nucile de caju este una dintre cele mai frecvente alergii alimentare,atât la copiii,cât şi la adulţi. La fel ca arahidele,nucile caju pot duce la apariţia unor reacţii alergice severe,chiar dacă persoana a consumat doar o cantitate mică de caju.

Mai multe