Uite care sunt beneficiile mujdeiului
Deşi mujdeiul de usturoi este folosit de cele mai multe ori ca sos pentru friptură, cartofi sau alte bunătăţi, el are multiple beneficii pe care ţi le pune la dispoziţie pentru ca tu să te bucuri de o sănătatea de fier. Iată care sunt acestea!
În bucătăria românească mujdeiul este la loc de cinste atunci când mergi la un grătar. Chiar dacă unele persoane îl cam evită datorită mirosului deranjant ce rămâne în cavitatea orală după ce l-au consumat,el este extrem de benefic sănătăţii tale.
Cel mai bun remediul pentru o imunitate puternică
În cazul în care te confrunţi cu probleme legate de imunitate apelează cu încredere la usturoi. Ai nevoie de 7 căţei de usturoi bine tocaţi,un vârf de sare,o lingură de ulei de măsline şi un sfert de lămâie pe care să o storci bine de zeamă.Astfel,uleiul de măsline va face ca organismul tău să tolereze mai bine componentele din acest remediu şi va acţiona asupra colesterolului rău din sânge. Nu trebuie să uiţi că măslinele sunt recomandate şi în caz de litiază biliară.
Consumul mujdeiului de usturoi mai este recomandat şi în desfundarea căilor nazale şi tratarea răcelilor. Compresele cu usturoi pisat contribuie la reducerea febrei şi a tusei.
Atunci când pisezi usturoiul asigură-te că foloseşti ustensile de lemn şi nu din metal,deoarece la contactul cu metalul acesta va prinde un gust neplăcut şi îşi va pierde din proprietăţi.