Ulei de cătină beneficii. Ai 5 super-avantaje dacă îl consumi!

3 iunie 2013   Îngrijire personală

Ulei de cătină beneficii. Sub formă de ulei, cătina este folosită de mii de ani în uşurarea simptomelor bolilor de inimă şi de piele, precum şi a reumatismului. Am aflat pentru tine metode pe cât de simple, pe atât de eficiente de a-ţi prepara singură acest ulei şi de a-l pune la încercare cu rezultate vizibile!

1. Ulei de cătină beneficii - Întăreşte sistemul imunitar

Uleiul de cătină este bogat în vitamine (A,B-uri,C,D,E),acizi graşi esenţiali,beta-caroten,flavonoide şi alţi compuşi importanţi. Toate aceste substanţe „lucrează“ împreună atunci când în organism există o infecţie cu stafilococ. În plus,remediul contribuie la întărirea sistemului imunitar,prevenind reapariţia şi înmulţirea bacteriilor periculoase. Se iau 30-40 de picături pe zi,simplu sau cu puţină miere. O cură durează minimum 14 zile.

2. Domoleşte simptomele reumatismului

Datorită proprietăţilor sale antiinflamatoare şi analgezice,uleiul de cătină acţionează în mod asemănător cu medicamentele destinate tratării reumatismului. Pentru efecte vizibile,se recomandă o cură de o lună,timp în care se iau două picături de ulei de cătină cu o linguriţă cu miere,de trei ori pe zi.

Tratament pentru diabet zaharat

3. Ulei de cătină beneficii - Fortifiant pentru inimă

Cătina conţine aproximativ 20 de tipuri de acizi graşi nesaturaţi,care au o serie de efecte pozitive asupra organismului. Pe lângă faptul că reduc nivelul de colesterol „rău“ din sânge,aceste substanţe active îmbunătăţesc fluxul sangvin către inimă şi creier,scad vâscozitatea sângelui şi înlătură durerile de cap.

4. Arsuri solare? Aşa le alini!

Extern,uleiul de cătină are rolul de a ajuta la tratarea rănilor,arsurilor (inclusiv cele solare),eczemelor,psoriazisului-o boală de piele care se manifestă prin descuamări însoţite de mâncărime şi pete roşii – precum şi a ulceraţiilor rezultate în urma radiaţiilor şi a altor tipuri de leziuni. Efectul de vindecare se datorează beta-carotenului (provitamina A) din compoziţia uleiului de cătină.  Zona afectată se spală şi se şterge în prealabil,după care se aplică uleiul cu ajutorul unei comprese sterile. Peste 20 de minute,pielea se şterge cu apă călduţă. Remediul se foloseşte de câteva ori pe zi.

5. Ulei de cătină beneficii - Bogat în coenzima Q10

Din compoziţia uleiului de cătină face parte şi coenzima Q10,cunoscută pentru acţiunea sa antioxidantă. Cu alte cuvinte,această substanţă activă ajută la încetinirea procesului de îmbătrânire prematură a organismului. În plus,contribuie la menţinerea echilibrului hormonal,ameliorează funcţia reproductivă şi creşte rezistenţa la efort. Coenzima Q10 are şi proprietăţi vitaminizante,antiinflamatoare,detoxifiante.

Cum se prepară

Într-un vas de lemn pune 150 g de fructe proaspete de cătină mărunţite pe care le acoperi cu 150 ml de ulei de soia,de floarea-soarelui,de germeni sau de măsline. Preparatul se ţine la temperatura camerei trei săptămâni,timp în care se agită de câteva ori pe zi. După acest interval,zdrobeşte boabele şi pune-le din nou în ulei (cât să le acoperi). De această dată,amestecul se ţine la căldură şi la lumină pentru încă două zile. Partea limpede a compoziţiei se transferă cu grijă în sticluţe de sticlă şi se depozitează în locuri răcoroase,ferite de lumină.

Ulei de cătină beneficii - Cătina conţine de 8 ori mai multă vitamina C decât piersica,de 20 de ori mai multă decât mărul pădureţ,de 80 de ori mai multă decât roşia şi de 200 de ori mai multă decât strugurele.

Mai multe