Varza luptă cu succes împotriva infecţiilor

4 septembrie 2014   Îngrijire personală

Varza este o legumă foarte sănătoasă care protejează împotriva ulcerului, dar şi a infecţiilor.

Pentru prima dată,varza a început să fie cultivată de populaţia de pe teritoriul Spaniei. Apoi a fost cultivată în Grecia,Roma şi Egipt. Datorită conţinutului ridicat de vitamina C,unii oameni o numesc,,lămâia de Nord”.

Varza este bogată în zaharuri,compuşi cu azot,săruri minerale,aminoacizi şi vitamine. Conţinutul este de aproximativ 1,4% g proteine,zahăr între 2,6-8%,92% apa,0,6% săruri minerale şi oligoelemente. Leguma este bogată şi în enzime,dar şi vitaminele B1 şi B2.

Contine săruri minerale de fosfor,sulf,sodiu,potasiu,clor,magneziu,mangan şi calciu. În frunzele interioare şi tulpina verzei se găsesc mai multe vitamine,proteine şi zaharuri. Vitamina C se găseşte în cantitate mai mare în sortimentul de varză albă.

Varza poate fi consumată în dietă din cauza valorilor calorice scăzute. Îmbunătăţeste tranzitul intestinal şi are un impact pozitiv asupra bacteriilor de la acest nivel. În medicina populară,varza este recomandată pentru boli cum ar fi diabetul zaharat,avitaminoză,gută,ulcer,precum şi pentru problemele hepatice.

Citeşte continuarea articolului AICI.

Mai multe