Vrei să-ţi întăreşti imunitatea? Uite ce să faci

21 decembrie 2015   Îngrijire personală

Faci tot posibilul să te fereşti de gripă şi ţi-ai făcut stocul de medicamente şi ceaiuri pentru zilele geroase? Decât să-ţi umpli raftul cu „buline“ care să-ţi vină într-ajutor când îţi curge nasul, ai febră şi te doare tot corpul, mai bine încearcă să previi boala.

Nu aştepta înarmată cu remedii,ca să nu te mai ia gripape nepregătite. O poţi preveni întărind sistemul imunitar,iar pentru acest lucru se recomandă un consum generos de sucuri naturale bogate în vitamine şi de alimente,cum sunt peştele gras,ciupercile,iaurtul şi ceapa,care este cunoscută pentru proprietăţile sale antibacteriene.

Umple-ţi frigiderul cu multe legume şi fructe,pentru că este o metodă sigură să-ţi întăreşti sistemul imunitar şi să-l ajuţi să lupte împotriva răcelilor şi gripelor. Primul pe lista cu care trebuie să te duci la cumpărături este peştele.

Peştele gras

Peştele,cum este somonul,tonul şi păstrăvul,are carnea bogată în seleniu şi acizi graşi omega-3 (grăsimile bune care reduc inflamaţiile şi protejează plămânii,prin creşterea activităţii celulelor albe din sânge,care au rolul de a „mânca“ bacteriile).

Ceapa

Atât ceapa,cât şi prazul,şi usturoiul conţin antioxidanţi (quercetină,alicină şi antocianină),care au efecte antiinflamatorii şi luptă împotriva infecţiilor şi bacteriilor.

Ciuperci

Un consum regulat de ciupercistimulează şi întăreşte sistemul imunitar prin creşterea producţiei şi activităţii celulelor albe din sânge.

Iaurt

Este de preferat iaurtul probiotic,pentru că are în conţinutul său bacterii „prietenoase“,care ajută digestia şi ţine sub control populaţia de agenţi patogeni din tractul gastro-intestinal.

Sucurile naturale energizează şi întăresc imunitatea

O cură cu sucuri este întotdeauna binevenită pentru sănătate. Acum,în sezonul rece,amestecurile de fructe şi legume blenduite sunt o alternativă delicioasă şi eficientă la medicamentele din farmacii. Ca să aibă efectul scontat,ţine cure de câte două săptămâni cu sucuri si vei vedea că răcelile te vor ocoli.

Suc de sfeclă roşie. Bea jumătate de pahar după micul dejun şi încă o jumătate de pahar după cină.

Suc de varzăproaspătă,de spanac,de mere sau de pere. Le poţi şi amesteca,în funcţie de câte ingrediente ai şi de gust,bineînţeles. Consumă zilnic câte o jumătate de pahar pe zi.

Sucul de pătrunjeleste foarte bogat în vitamina C,vitamina care luptă intens cu răcelile şi gripa. Bea câte 200 ml pe zi şi,dacă se simte nevoia,adaugă o linguriţă de miere în amestec.

Suc bogat în vitamine şi minerale obţii dacă blenduieşti 300 g de morcov,100 g de spanac,90 g de sfeclă roşie,80 g de gulii şi 120 g de sparanghel. Acest suc natural se bea pe tot parcursul zilei.

Mai multe