Lichiorul de nuci verzi, remediul natural ce detoxifiază organismul şi te ajută să slăbeşti

24 mai 2019   Lifestyle

Nucile sunt cunoscute pentru proprietăţile sale terapeutice, însă nu acelaşi lucru se poate spune şi despre cojile acestora. Spre exemplu, lichiorul de nuci verzi poate deveni aliatul tău în curele de slăbire. Detoxifiază organismul şi te ajută să scapi de kilogramele în plus. Iată cum se prepară acasă lichiorul de nuci verzi, dar şi cum trebuie să-l consumi.

Miezul de nucă are în componenţă o sinteză de substanţe nutritive care aduc beneficii pe termen lung asupra stării de sănătate. Însă puţini ştiu că şi cojile acestora reprezintă o adevărată sursă de sănătate.

Cojile de nucă administrate sub formă de ceai ajută la curăţarea sângelui şi la subţierea sângelui îngroşat, la întărirea imunităţii, la îmbunătăţirea funcţiei ficatului şi a tranzitului intestinal, la calmarea tusei,la ameliorarea şi tratarea afecţiunilor digestive, a diabetului şi hipertensiunii.

Descoperă 4 reţete cu coji de nucă pentru remedii naturale

Cojile de nucă pot fi folosite şi pentru prepararea unui lichior, ce are numeroase beneficii asupra organismului. Acesta ajută la detoxifierea organismului, prin scăderea grăsimilor acumulate în ficat, protejează inima, scade colesterolul, luptă împotriva anemiei, asteniei, colitelor, afecţiunilor digestive, infecţiilor intestinale acute, paraziţilor intestinali, digestiei lente.

Cum prepari lichiorul de nuci verzi

Reţeta de lichior de nuci verzi nu este una complicată, aşadar poate fi preparată de oricine. Iată paşii pe care trebuie să-i urmezi:

Mai întâi se mărunţesc 20-24 de nuci verzi. Acestea se pun într-o sticlă de 1 litru, cu gât larg, iar deasupra torni alcool de 40 de grade, de bună calitate, cam de 2-3 degete deasupra nivelului nucilor. Apoi se lasă la macerat 15-30 zile, într-un loc călduros, fie şi la soare. Al treilea pas este să-l strecori, iar în alcoolul obţinut, să adaugi ingrediente precum 3 cuişoare, 3 nucşoare, jumătate de baton (păstaie) de vanilie, coajă de la jumătate de portocală bio şi 300 g zahăr brun. Se amestecă bine şi se lasă iar la macerat, încă 3-4 zile.

Ultimul pas în prepararea lichiorului de nuci verzi este filtrarea acestuia în sticluţe mici de 50 – 100 ml, păstrându-se la răcoare şi întuneric. Lichiorul medicinal de nuci verzi poate fi preparat şi toamna, atunci când învelişul verde se desprinde de pe nuci. Reţeta este similară, doar că în locul nucilor verzi se folosesc cojile verzi de la 15-18 nuci. 

Pentru a te bucura de efectele terapeutice ale lichiorului de nuci verzi trebuie să iei câte o linguriţă sau două, seara, înainte de cină, timp de 20 sau 30 de zile. 

Cura purifică sângele şi, în plus, combate viermii intestinali, curăţă organismul de grăsime şi îl detoxifiază. Atenţie însă, dacă suferi de boli crinice sau iei vreun tratament medicamentos, cere sfatul medicului înainte de a urma cura cu lichior de nuci verzi.

Sursă: a1.ro

Mai multe