3 sfaturi să previi bolile cauzate de excesul de acid uric
Acidul uric se găseşte în mod natural în corp, dar, în exces, poate afecta sănătatea prin apariţia pietrelor la rinichi, a unor inflamaţii articulare sau a gutei. Un risc mai mare de a avea diverse complicaţii este prezent la persoanele care suferă de diabet, hipertensiune arterială, obezitate, de aceea trebuie să aibă o atenţie sporită asupra dietei alimentare.
Alcătuit din oxigen,nitrogen,carbon şi hidrogen,cea mai mare parte a acidului uric trece în sânge şi ajunge la nivelul rinichilor,fiind eliminat prin urină. Pentru a evita creşterea nivelului de acid uric în sânge,mănâncă mai rar carne roşie,fructe de mare şi bea mai rar băuturi carbogazoase ori care conţin alcool. În cele ce urmează,găseşti câteva alimente care reglează nivelul de acid uric.
Mănâncă mai des salată de legume cu ceapă
O legumă care previne creşterea nivelului de acidului uric este ceapa. Consumul regulat de ceapă normalizează tensiunea arterială,îmbunătăţeşte circulaţia sângelui şi previne anemia,datorită faptului că îţi conferă un plus de fier,vitamina E şi fosfor. Potasiul pe care-l conţine te poate ajuta să elimini lichidele accumulate în exces şi,astfel,să preîntâmpini formarea unor pirtre la rinichi,apariţia gutei sau a hipertensiunii arteriale.