5 paşi pentru prevenirea infarctului

11 decembrie 2014   Modă

Bolile de inimă afectează din plin omul modern – iată cativa paşi pentru prevenirea infarctului, ce măsuri să iei ca să previi un accident care te poate costa viaţa.

Previne infarctul cu vitamina D

Deficitul de vitamina D creşte riscul de infarct,arată studii de ultimă oră. S-a constatat că infarctul,insuficienţa cardiacă sau accidentul vascular cerebral apar în special la pesoane care au un deficit de vitamina D.

Ia vitamine din complexul B

Vitaminele din complexul B ajută la metabolizarea unui compus din sânge numit homocistină. O acţiune benefică,pentru că concentraţia crescută de homocistină afectează suprafaţa interioară a vaselor sanguine,accelerând coagularea sângelui şi ducând la ateroscleroză.

Nu te mai stresa la serviciu

Stresulemoţional se reflectă asupra bunei funcţionări a organismului. Deşi pare incredibil,stresul la locul de muncă îţi poate îmbolnăvi inima!

Previne infarctul prin mişcare

Mişcarea nu numai că te destresează,dar reduce tensiunea arterială,scade colesterolul,întăreşte muşchii (deci şi inima),păstrează supleţea vaselor sanguine.

Gândeşte pozitiv

Gândurile negre,anxietatea,relaţiile tensionate în familie cresc riscul de infarct. Sentimentele negative duc la creşterea tensiunii arteriale,scad imunitatea şi tulbură buna funcţionare a inimii.

Mai multe