Acizii graşi omega-3 combat inflamaţiile!

2 aprilie 2013   Modă

Probabil că ai auzit şi tu o mulţime de poveşti despre cum o dietă bogată în acizi graşi omega-3 (găsiţi în peşte, nuci, uleiuri vegetale) poate ajuta la stoparea efectelor negative ale inflamaţiilor. Iată aici o listă cu motive suficiente pentru a integra în dieta ta fructe de avocado, somon şi alte surse de omega-3.

Diabet-Inflamaţia poate provoca şi agrava rezistenţa la insulină,care este principala cauză a diabetului de tip 2. La persoanele cu diabet,inflamarea poate provoca,de asemenea,complicaţii care apar din cauza îngreunării circulaţiei sanguine. Substituie orezul sălbatic cu cereale,seara la cină, pentru a creşte aportul de omega-3 şi a lupta împotriva diabetului zaharat..

Artrită-Este,prin definiţie,inflamaţia cronică a articulaţiilor. În timp ce osteoartrita nu este cauzată de o inflamaţie,artrita reumatoidă,artrita psoriazică şi artrita gutoasă sunt cauzate de aceasta. Încearcă gustări pe bază de omega-3.

Atac de cord-Inflamaţia mucoasei face ca arterele să se umfle,ceea ce înseamnă că inima ta trebuie să lucreze din greu pentru a pompa sânge către restul corpului. Surmenarea muşchiului inimii duce la slăbirea acestuia. Presară seminţe de in peste fulgii tăi de ovăz,pe care-i consumi dimineaţa,pentru a reduce colesterolul şi pentru a creşte canitatea asimilată de omega-3.

Depresie-Cercetătorii au descoperit recent că prin procesul de combatere a inflamaţiei,persoanele cu o rezistenţă sporită la antidepresive,au simţit o ameliorare a simptomelor. Fă-ţi un sendviş cu salată şi ton mâine,la prânz,pentru un plus de fericire,alimentat de omega-3. 

Mai multe