Afecţiuni pe care le poţi depista dacă eşti atentă la problemele ce apar la nivelul picioarelor

30 iunie 2015   Modă

Unele dintre cele mai comune afecţiuni pot fi depistate cu uşurinţă dacă eşti atentă la anumite simptome care apar la nivelul picioarelor.

Ai tălpile inflamate

Acest simptom este normal dacă eşti însărcinată sau supraponderală. Altfel,poate indica existenţa diabetului,a unei infecţii la nivelul picioarelor sau a venelor varicoase. 

Te ard tălpile

Nu ignora acest simptom pentru că poate anunţa o afecţiune majoră precum hipotiroidism,vasculită,neuropatie periferică (o boală neurologică),hipertensiune şi chiar un deficit de vitamina B12.

Te dor călcâiele

În cazul în care au purtat încălţăminte cu toc şi nici nu ai mers mult pe jos,dar cu toate acestea te dor călcâiele,este posibil să suferi de artrită.

Ai picioarele reci

Dac ai trecut de vârsta de 40 de ani,acest simptom poate anunţa prezenţa hipotiroidismului-o afecţiune comună a tiroidei. Altfel,poate fi vorba doar de o circulaţie periferică deficitară.

Ai degetul mare inflamat

Dacă te trezeşti cu degetele mari de la picioare roşii şi inflamate,este posibil să suferi de gută. Alte afecţiuni care duc la apariţia acestui simptom sunt osteoartrita sau afectarea ligamentelor de la picioare.

Ai pielea degetelor pătată sau unghiile sunt galbene

În cazul în care ai pielea degetelor pătată poate fi vorba de psoriazis,în timp ce unghiile îngălbenită indică o infecţie fungică. Cu toate acestea,în unele cazuri aceste simptome se asociază diabetului sau artritei reumatoide.

Mai multe