Ai pielea uscată? Suferi de pierderea părului? Află ce vitamine îţi lipsesc!

28 februarie 2016   Modă

Uneori, în cazul în care organismul nu produce o cantitate suficientăde compuşi organici şi nu consumi suficiente alimente bogate în vitamine, te poţitrezi cu deficit de anumite vitamine care duc la diferite complicaţii de sănătate.

1. Buze crăpăte

Pentru buzele crăpate poţi da vina pe deficitul de fier,zinc,vitamina B3,vitamina B2 şi vitamina B 12. Din cauza alimentaţiei,vegetarienii sunt cei mai expuşi la această problemă.

Cum rezolvi problema– Începe să consumi mai multe alune,linte,legume,somon,ton,carne de pasăre şi ouă. Organismul absoarbe fier mult mai repede când este combinat cu vitamina C. Prin urmare,consumă alimente bogate în vitamina C,cum ar fi ardeii roşii,broccoli,conopidă şi varză.

2. Roşeaţa feţei şi pierderea părului

Acest lucru se întâmplă din cauza lipsei de vitamina B17.

-Mănâncă o mulţime de ouă fierte şi evită-le pe cele proaspete. Consumă avocado,ciuperci,somon,soia,zmeură,conopidă,nuci şi banane.

3. Urme roşii sau albe pe faţă,braţe,coapse şi spate

Reprezintă rezultatul lipsei de acizi graşi şi vitaminele A şi E.

-evită grăsimile saturate. Mănâncă mai multe grăsimi sănătoase. Creşte consumul de nuci,seminţe de in şi cânepă,somon şi sardine. Dacă vrei să creşti nivelul de vitamina A mănâncă legume verzi,cartofi dulci,ardei şi morcovi. Petrece cel puţin 10 minute în aer liber pe soare pentru creşterea nivelului de vitamina D.

4. Amorţire şi furnicături ale mâinilor,picioarelor şi corpului

Nervii periferici sunt în legătură directă cu vitaminele B9,B6 si B12. Prin urmare,dacă te confrunţi cu depresie,oboseală,anemie şi dezechilibru hormonal,toate acestea se întâmplă din cauza lipsei acestor vitamine.

– aceste afecţiuni pot fi rezolvate prin consumul de mai mult sparanghel,sfeclă,spanac ouă,fasole şi carne de pui.

5. Crampe musculare,durere la degete,picioare şi spate

Aceste afecţiuni se întâmplă din cauza lipsei de calciu,magneziu şi potasiu.

-Mănâncă alimente care sunt bogate în substanţele nutritive menţionate anterior,precum şi mere,banane,varză,spanac,grapefruit şi frunze de păpădie.

Mai multe