Alimente care alină neplăcerile menstruaţiei
Lipsa anumitor vitamine şi minerale accentuează efectele neplăcute, pe care organismul tău le resimte în timpul menstruaţiei. Află ce trebuie să mănânci ca să te simţi mai bine!
Cereale integrale pentru fier
În zilele dificile,pierzi fier – cam 15 mg zilnic. Consumă deci ficat,linte,mazăre uscată,fasole,cereale integrale – toate bogate în fier-, dar şi alimente care-ţi furnizează vitamina C – citrice,kiwi,ardei gras-,dat fiind că vitamina C ajută la absorbţia mai uşoară a fierului în organism.
Măsline pentru vitamina E
Te ajută să ameliorezi crampele dureroase. Broccoli,pătrunjel,avocado,măsline – include toate acestea în dieta zilnică,pentru a-ţi reface „stocurile“ de vitamină E.
Cartofi pentru potasiu
Lipsa de potasiu duce la balonare. Consumă banane,caise uscate,cartofi pentru a-ţi suplimenta rezervele din acest mineral.
Nuci pentru acizi graşi esenţiali
Aflaţi din belşug în peştele gras,nuci,fructe oleaginoase,fluidizează circulaţia sanguină şi protejează pereţii vaselor de sânge.
Lactate pentru calciu
Lipsa de calciu se traduce prin oboseală,crampe musculare,nervozitate. Include în dietă lactate,ouă,broccoli,dar şi alimente care conţin vitamină D,ce ajută la asimilarea calciului – somon,lapte,cereale,ouă,ciuperci,suc de portocale,ficat de vită.
Citeşte şi: