Alimentul care creşte riscul de cancer la sân

12 iunie 2014   Modă

Femeile care mănâncă frecvent carne roşie au şanse mai mari să dezvolte cancer mamar, susţin oamenii de ştiinţă.

Doar o porţie şi jumătate de carne roşie consumată zilnic creşte riscul de apariţiei a cancerului cu 20%. Pe de altă parte,înlocuind carnea roşie cu carne de pui,peşte şi legume se reduce riscul dezvoltării acestei boli cu 25%,susţin cercetătorii.

Studiul,publicat în Jurnalul Medical Britanic,a fost făcut timp de 21 de ani,pe un eşantion de 88.803 femei. Astfel,cercetătorii au ajuns la concluzia că cele care obişnuiau să includă în dieta zilnică câte o porţie de carne roşie erau mai predispuse la acest tip de cancer. În plus,consumul acestui tip de carne în fiecare zi creşte riscul apariţiei cancerului mamar cu încă 13%.

Cancerul la sân este cea mai des întâlnită afecţiune în rândul femeilor,iar una din 8 femei va dezvolta această boală pe parcursul vieţii,arată studiile.

Citeşte şi:

Alimentul care ţine departe cancerul de sân

Diete care previn cancerul

Mai multe