Boli acutizate toamna
Toamna este un anotimp caracterizat prin schimbări (uneori bruşte) de temperatură şi presiune atmosferică, de apariţia ploilor, a vântului, de micşorarea perioadei de expunere la lumină, iar organismului nostru îi trebuie o perioadă de adaptare pentru a face faţă noilor condiţii atmosferice.
Alimentaţia potrivită acestui sezon trebuie să includă legumele,fructele şi verdeţurile proaspete puse la dispoziţia noastră de această toamnă bogată,o sursă valoroasă de vitamine,minerale,enzime,antioxidanţi naturali care ne asigură o imunitate crescută;peşte (bogat în acizii grasi Omega 3 cu efecte antiinflamatorii);iaurt,lapte bătut,kefir şi sana (produc o microfloră probiotică ce conferă un efect de protecţie împotriva bolilor infecţioase şi ajută la menţinerea imunităţii);fructe şi legume oleaginoase (nuci,arahide,alune de pădure,caju,seminţe de in,de susan,de florea soarelui,de kia) bogate în grăsimi sănătoase şi vitamina E.
Să nu uităm să ne asigurăm o hidratare corespunzătoare,inclusiv cu ceai verde,ceai alb,ceai de soc,ceai de ghimbir care îmbunătăţesc circulaţia,înlătura senzaţia de frig,cresc tonusul fizic şi psihic,alungă melancolia şi depresia.
Siropurile naturale de măceşe,coacăz-negru,afine,cătină stimulează imunitatea naturală,vitaminizează şi revigorează;previn infecţiile specifice sezonului.