Bucură-te de sex: 5 beneficii surprinzătoare!

24 iunie 2016   Modă

Ce poate fi mai bun decât să îmbini utilul cu plăcutul, atunci când faci dragoste? Pe lângă faptul că orgasmul te face să te simţi în al nouălea cer, sexul prezintă şi o serie de beneficii pentru sănătate.

Studiile arată că sexulpoate ajuta la scăderea stresului,reducerea riscului de boli de inimă şi la prelungirea speranţei de viaţă. Află care sunt cele mai importante beneficii pentru organism.

Ajută la arderea caloriilor

Mai distractiv şi mai plăcut decât o oră de exerciţii la sală,sexul poate arde la fel de multe calorii ca şi un antrenament moderat. Un studiu realizat pe 21 de oameni tineri,sănătoşi,din Montreal,a comparat energia consumată în timpul actului sexual cu cea folosită în timpul unui antrenament. Concluzia este că dacă eşti mai pasională în pat,decât la sală,arzi cu până la 100 de calorii în plus.

Elimină stresul

Un studiu realizat pe 50 de persoane-bărbaţi şi femei-arată că sexul reduce stresul. Participanţii la studiu au fost rugaţi să efectueze activităţi stresante după ce au întreţinut relaţii intime. Aceştia au fost puşi să vorbească în public sau să rezolve exerciţii dificile şi au făcut faţă cu brio.

Poate creşte longevitatea

Într-un studiu interesant,realizat pe o perioadă de câteva zeci de ani,la care au participat aproape o mie de persoane de vârstă mijlocie,rata mortalităţii a fost mai mică la cei care au avut orgasm mai des. Cu toate acestea,autorii studiului subliniază că există mulţi alţi factori,în afară de orgasm,care pot prelungi sau scurta durata de viaţă.

Reduce durerile menstruale

Dacă suferi de dureri menstruale şi de crampe,ai putea să îţi doreşti să faci mai des sex. Contracţiile musculare din timpul orgasmului şi hormonii eliberaţi atunci,precum endorfinele,pot ajuta la ameliorarea durerii.

Sudează relaţia

Dacă eşti într-o relaţie,sexul cu partenerul poate ajuta la creşterea intimităţii,ceea ce duce la o relaţie mai sănătoasă,mai trainică. Un studiu recent a constatat că discuţiile amicale de după sex conduc la dezvăluiri şi confidenţe care leagă mai bine un cuplu.

Mai multe