Când e cazul să iei antibiotice
Medicamente puternice, antibioticele reprezintă tratamentul de care avem nevoie atunci când suferim de infecţii cauzate de bacterii. Important este să ştim când şi cum trebuie administrate corect.
Când medicul îţi recomandă antibiotice,farmacia Sensiblu te ajută să găseşti mai rapid şi mai uşor medicamentele de care ai nevoie. Aşadar,Sensiblu vine acum mai aproape de tine cu o aplicaţiepe telefonul tău mobil!
Antibioticele sunt recomandate în tratarea diferitelor infecţii ale pielii sau infecţii respiratorii:
Infecţii ale pielii
O parte dintre problemele care apar la nivelul pielii sunt cauzate de bacterii (streptococi,stafilococi) şi paraziţi (demodex). În urma unei antibiograme (analiză care determină tipul de bacterie care a provocat infecţia),medicul poate recomanda tipul de antibiotic care tratează problema,dar şi gelurile şi cremele necesare pentru îngrijirea locală.
- Furuncule– infectarea unei glande sebacee,care apare de cele mai multe ori în zona axilei,a anusului,a bărbiei,dar şi inghinală. Iniţial,locul se înroşeşte,creşte temperatura în acea partea a corpului şi devine dureros şi purulent în cel mult o săptămână.
- Erizipelul– problemă a pielii (provocată de streptococii din grupa A) care apare de regulă la persoanele trecute de 40 de ani. În cele mai multe din cazuri,problema este vizibilă la nivelul feţei,mâinilor,spatelui şi picioarelor. Pielea devine roşie şi apar vezicule care dor.
- Foliculita- infecţie la rădăcina firului de păr (cauzată de stafilococul auriu). La început,zona se înroşeşte,devine dureroasă şi purulentă. Problema apare după epilare,mai predispuse fiind persoanele care au imunitatea scăzută.
Infecţii respiratorii
Specialiştii susţin că aproape un sfert dintre bacteriile din jurul nostru pot duce la apariţia infecţilor tractului respirator superior. Ca şi cele ale pielii,problemele respiratorii cauzate de bacterii (streptococi) se pot trata cu ajutorul antibioticelor.
- Bronşită cronică– inflamaţia căilor aeriene care duc aerul la plămâni. În timp ce faza acută a bolii (cauzată de un virus) se tratează în cel mult 2-3 săptămâni,cea cronică reapare după vindecare şi este des întâlnită la fumători.
- Otită medie– infecţia apare la nivelul urechii medii cel mai adesea la copii,în special pe perioada primăverii şi a toamnei.
- Tuberculoză (TBC)– afectează cel mai frecvent plămânii,dar poate apărea şi la nivelul sistemului osos şi a creierului.
INFO:Peste o treime dintre românii care urmează un tratament cu antibiotice uită să-şi ia cel puţin una dintre dozele de medicament,potrivit unui studiu recent realizat de o companie farmaceutică.
Aplicaţia Sensiblu este ca un farmacist personal:
-Îţi spunela ce farmacie Sensiblu găseşti medicamentelede care ai nevoie
-Te îndrumă spre cea mai apropiată farmacie deschisă
-Îţi spune unde găseşti cel mai apropiat spital sau clinică.
Pe lângă toate acestea,farmacistul tău personal îţi spune şi cum să acorzi primul ajutor în caz de urgenţă.
În felul acesta,te vei putea organiza mult mai bine şi mai uşor,direct de pe mobil,în orice loc te-ai afla.