Cătina: 3 boli pe care le vindecă

21 martie 2015   Modă

Bobiţele de cătină sunt sursă bogată de vitamine – de aceea, folosite sub formă de compot, vin sau sirop pot ajuta la alinarea diverselor boli.

Boabele de cătină oferă de 10 ori mai multă vitamină C ca citricele,iar conţinutul lor de betacaroten este mai mare ca al morcovului. De aceea,tratamentele pe bază de cătină întăresc imunitatea şi fortifică organismul.

Cătina combate hipertensiunea arterială

Tensiunea arterialăcrescută poate fi readusă la cote normale după o cură cu vin de cătină. Prepară-l în felul următor:toarnă vin roşu dulce (sau îndulcit cu miere) peste două mâini de boabe de cătinăzdrobite,astfel încât vinul să acopere fructele. Ţine recipientul închis ermetic,în vas de sticlă,timp de 2 săptămâni,la loc însorit. Bea câte o ceaşcă din acest lichid înainte de masa de prânz şi seara.

Cătina întăreşte imunitatea

Siropul de cătină,băut pe termen lung,duce la fortificarea organismului şi întărirea imunităţii. Îl obţii astfel:  într-un litru de apă în care ai adăugat 800 g zahăr,pui la fiert 3 cuişoare şi scorţişoară. Când zahărul se dizolvă,adaugi câteva felii de lămâie şi 1 kg de boabe de cătină. Laşi să mai fiarbă timp de 10 minute. Pui în borcane mai întâi boabele de cătină fiete,până umpli recipientul. Apoi,le îndeşi uşor cu lingura de lemn şi adaugi lichidul. Închizi borcanele ermetic,le sterilizezi. Bei zilnic câte o ceaşcă zilnic,pe stomacul gol.

Cătina alungă bronşita

Poţi scăpa de bronşită cu ajutorul următorului leac:amesteci 500 ml suc (obţinut prin trecerea prin maşina de tocat a boabelor de cătină) cu 500 ml miere. Omogenizezi,îl păstrezi la frigider,într-un recipient de sticlă închis la culoare.

Mai multe