Cauzele avortului spontan după primul trimestru de sarcină

11 iunie 2015   Modă

De obicei, primele trei luni de sarcină sunt cruciale, fiindcă în această perioadă fătul este sensibil şi poate fi afectat cu uşurinţă, declanşându-se astfel avortul spontan. Însă, şi după primul trimestru de sarcină există riscul unui avort spontan. Află care pot fi cauzele.

Cervixul este incompatibil

Când cervixul refuză să susţină fătul pentru cele nouă luni de sarcină,există un risc mare de avort spontan sau de naştere prematură. Specialiştii în medicină nu au găsit o explicaţie a acestui proces care are loc în cazuri anumitor femei. 

Apar anomalii cromozomiale

Aproape 60% dintre cazurile de avort spontan sunt cauzate de anomaliile cromozomiale. Acest risc creşte în cazul femeilor care nasc după vârsta de 30 sau 40 de ani.

Există probleme la nivelul uterului

Fibromul uterin,chisturile şi defectele congenitale ale uterului poate afecta fătul chiar şi după primul trimestru de sarcină. Cu toate acestea,dacă problemele sunt depistate din timp,avortul spontan poate fi prevenit.

Placenta este atacată de sistemul imunitar

Ştiai că placenta este responsabilă de menţinerea fătului în viaţă în interiorul uterului? Însă,în cazul în care placenta este atacată de celulele sistemului imunitar,fătul îşi pierde scutul de apărare şi,în cele din urmă,moare. Această problemă autoimună este destul de rar întâlnită şi este cunoscută sub numele de sindromul Hughes. Avortul spontan poate fi cauzat şi de alte afecţiuni autoimune precum lupus sau diabet de tipul 1.

Afecţiuni medicale deja existente

În al doilea sau al treilea trimestru de sarcină,avortul spotan poate apărea şi din cauza unor afecţiuni cronice precum diabet şi probleme la nivelul tiroidei,dar şi ca urmare a unui nivel ridicat de homocisteină (un produs toxic de descompunere) sau a dereglărilor hormonale majore cau au loc în corp.

Mai multe