Cauzele buzelor albastre

16 ianuarie 2018   Modă

Obiceiuri zilnice ca fumatul şi lipsa apei afectează sănătatea buzelor, conferindu-le o nuanţă de albastru închis. Buzele albastre nu numai că sunt neatractive, ci ele pot transmite că ceva nu este în regulă cu organismul.

Este important ca buzele să-şi păstreze culoarea roz, iar problemele de sănătate pe care le pot ascunde buzele albastre sunt:

Anemia

Principalul motiv pentru care buzele capătă culoarea albastru închis este anemia. Apare în cazul femeilor însărcinate sau adolescentelor. Anemia apare când organismul nu asimilează fierul, un mineral esenţial pentru celulele roşii ale sângelui. Alte simptome ale anemiei sunt paliditatea, scăderea în greutate, senzaţie de oboseală.

Deshidratarea

Buzele deshidratate pot căpăta culoarea albastru închis. Când pielea buzelor se usucă, ele îşi pierd catifelarea şi nuanţa de roz. Buzele au nevoie de îngrijire, mai ales în sezonul rece când temperaturile sunt scăzute şi ele sunt predispuse la pierderea umidităţii naturale.

Stilul de viaţă nesănătos

Stilul de viaţă are un impact major asupra stării de sănătate, asta o ştim prea bine. Fumatul, consumul de alcool, lipsa apei etc, pot afecta pielea şi, implicit, buzele.

Expunerea la soare

Razele ultraviolete afectează buzele, aşa cum o fac şi cu pielea. Ele distrug textura naturală şi culoarea buzelor, acesta fiind motivul pentru care este recomandat să aplici loţiune cu protecţie solară şi pe buze.

Hiperpigmentarea

Când producţia de melanină este excesivă la nivelul buzelor, apare hiperpigmentarea. Excesul de melanină este produs de expunerea la soare, iar buzele îşi schimbă culoarea din roz în albastru închis spre mov.

Cum poţi trata buzele albastre:

-    Aplică o mască exfoliantă

-    Bea suc de sfeclă roşie

-    Bea suc de fructe

Mai multe