Ce analize sunt indicate dacă ai făcut sex neprotejat

20 mai 2016   Modă

O aventură de o noapte nu mai este de mult un subiect tabu, ci este unanim acceptat că se poate întâmpla, fără a avea mustrări de conştiinţă ulterioare.

 Între 50-72% dintre persoane afirma acest lucru,mai ales în contextul când reţelele sociale se sufocă de hormonii emişi de emoji,„luând faţa” emoţiilor reale sau privind din partea bărbaţilor,când trendul anilor 90 revine în forţă:bustiere şi pantaloni evazaţi.

În primele 30 minute

Cele mai multe femei încep să se gândească la posibilitatea apariţiei unei sarcini sau la contactarea unei boli cu transmitere sexuală. Răul este făcut,deci nu se mai poate schimba ceva în acest moment. În schimb,urinatul va ţine departe o posibilă infecţie urinara,80% dintre femei dezvolta astfel de infecţii la 24 de ore dacă locul nu e igienizat corespunzător. Sarurile din urina reglează PH-ul în mod natural.

În primele 72 de ore

În măsura în care nu s-au folosit metode de controlul sarcinii,pilulele contraceptive sunt o opţiune,însă acestea scad riscul cu doar cu 89% de a avea un copil sau chiar cu 95% dacă sunt administrate în primele 24 de ore. Pilula de a doua zi  este aleasă de multe femei,însă acestea  experimentează senzaţii precum greaţă sau ameţeala după administrarea la cel mult 72 de ore după ce a avut loc actul sexual neprotejat.Dacă există riscul contaminării cu HIV,se recomandă vizită la cabinetul medicului ginecolog pentru prescripţia unui tratament de 28 de zile ce va inhiba dezvoltarea virusului în corp.„Controlul ginecologic după ce au făcut sex neprotejat este pentru multe femei o experienţă jenantă şi foarte incomodă,de aceea foarte multe dintre ele abia aşteaptă să se termine consultaţia pentru a scăpa cât mai repede din această situaţie stânjenitoare. Din această cauză,foarte multe persoane rămân cu multe dileme şi apelează la cunoştinţele prietenelor sau se informează de pe internet în ceea ce priveşte afecţiunile şi frământările pshihologice cu care se confruntă. Consider că dezinformarea este cel mai mare duşman al sănătăţii reproductive,dar şi o cauză frecvenţă a apariţiei sau agravării bolilor diverse”,spune domnul doctor Silviu Istoc,medic specialist obsetetrica-ginecologie.

Află mai multe despre acest subiect pe clicksanatate.ro

Mai multe