Ce au în comun frica, stresul şi iertarea

1 august 2017   Modă

Potrivit studiilor, stresul este asociat cu bolile cronice, mai ales în ultimele decenii. Când suntem stresaţi, sistemul imunitar este afectat, iar creierul nu mai funcţionează la capacităţi maxime. Dar, pentru a preveni afecţiunile, ar trebui să evităm stresul. Cum o putem face?

Legătura dintre frică şi stres

Stresul este, în general, cauzat de doi factori: efortul fizic şi teama. Când ne este frică, corpul începe să producă mai mulţi hormoni de stres, adrenalină şi cortizol, care interferează cu funcţia creierului.

Pentru a putea preveni afecţiunile, este important să nu-ţi fie frica şi să eviţi perioadele stresante. Pentru a face acest lucru, primul pas constă în iertarea celor care ţi-au făcut rău sau a celor care te-au supărat. Nu uita că sentimentele negative se manifestă, se construiesc şi se accentuează tot mai mult.

Rolul iertării

Prin iertare, ai posibilitatea de a preveni, emoţional şi fizic, efectele necruţătoare ale stresului pe termen lung. În plus, majoritatea afecţiunilor sunt declanşate în perioadele stresante sau când cineva se confruntă cu un eveniment tragic, lucru care are urmări traumatice asupra sa. Singura modalitate de a inversa efectele este de a ierta.

Dar ce este iertarea?

Mulţi oameni cred că iertarea este un sentiment. Nu! Iertarea nu este un sentiment, ci o alegere. Mergi la cei pe care i-ai rănit şi cere-le iertare. Odată ce ai iertat şi ai fost iertat, îţi deschizi inima. Şi, astfel, permiţi vindecarea.

Eliminând toată resentimentele din corp şi învăţând cum să ierţi, reuşeşti să înlături stresul şi să previi afecţiunile. Poate nu ştiai, dar cancerul a fost asociat de cele mai multe ori cu stresul!

Mai multe