Ce boli poţi să iei de la toaletele publice
Mulţi dintre noi folosesc zilnic toaletele publice şi asta pentru că o mare parte din zi suntem plecaţi de acasă. Dacă nu eşti atentă la câteva lucruri ce ţin de igienă, rişti cu uşurinţă să te îmbolnăveşti pentru că toate suprafeţele dintr-o toaletă publică sunt contaminate cu bacterii şi germeni dăunători corpului.
Virusurile şi bacteriile pot contamina chiuveta,clanţa de la uşa toaletei,toaleta,uscătorul de mâini etc. Şi după ce tragi apa,germenii din apă pot avansa un metru şi rămân în aer până la două ore.
Te poţi îmbolnăvi de infecţii ale intestinelor
Acest risc este crescut,din cauză că vasul de toaletă poate fi contaminat cu bacterii precum E.coli,streptococ şi stafilococ.
Te poţi confrunta cu infecţii pulmonare sau cutanate
Streptococul este o bacterie extrem de contagioasă care cauzează probleme la nivelul gâtului şi infecţii ale pielii,în timp ce stafilococul poate provoca şi pneumonie sau infecţii alimentare.
Ai un risc mare de infecţii virale
Poţi chiar să şi răceşti din cauza virusurilor care supravieţuiesc într-un mediu precum cel al unei toalete publice.
Te poţi alege cu un BTS
În unele cazuri,există riscul să te alegi cu un BTS,doar prin folosirea constantă a toaletelor publice. Totuşi,şansele sunt destul de mici,întrucât la nivelul zonei intime trebuie să existe o rană prin intermediul căreia corpul este infectat cu un virus specific bolilor cu transmitere sexuală.
Ce este de făcut
Foloseşte puţină hârtie sau un şerveţel umed pentru a deschide uşa unei toalete publice.
Nu te aşeza pe colacul toaletei sau dacă este necesar,înveleşte-l în hârtie. Dacă nu ai această posibilitate,evită să te atingi de vasul toaletei.
Foloseşte-te de un serveţel pentru a trage apa,nu atinge clapa vasului direct cu mâna. Când tragi apa,lasă capacul jos.
Spală-te bine pe mâini cu apă şi săpun şi sterge-te pe mâini folosind şerveţele. La final,foloseşte un gel de dezinfectare.