Ce boli prevestesc mâncărimile pielii

17 martie 2017   Modă

Pruritul sau mâncărimea intensă a pielii este un simptom comun al unor boli. Senzaţia deranjantă de mâncărime este dată adesea de infecţia sau inflamaţia pielii. Pruritul poate fi asociat altor simptome sau poate fi izolat.

Pielea uscată,acumularea de celule moarte,deshidratarea sau alergiile sunt doar câteva dintre cauzele favorizante ale apariţiei mâncărimilor.Pielea este cel mai mare organ,iar culoarea şi consistenţa ei se pot modifica în prezenţa anumitor boli cum sunt cele de ficat,ale tiroidei,sau chiar şi bolile pulmonare.

Ovare polichistice-pielea şi părul devin grase mai uşor

În afecţiunile endocrine,pielea îşi schimbă gradul de hidratare. Stratul lipidic al corpului se modifică şi el în momentul apariţiilor unor boli. Organismul este ca un mecanism complex,unde,dacă o singură piesă se defectează,sunt afectate şi zonele din jur.

Bătăturile care nu se vindecă indică diabet

Nevoia de a bea multe lichide pe parcursul zilei,urinarea frecventă,modificările periodice ale glicemiei,candidozele bucale sau vaginale şi infecţiile care se vindecă greu-toate sunt simptome ale prezenţei diabetului în organism.

Mai multe