Ce boli se agravează vara
Migrenele, leşinurile, căderile de calciu, colicile renale şi crizele cardiace sunt mult mai frecvente în timpul verii decât în restul anului. Află ce măsuri poţi lua pentru a fi în afara pericolului.
Căldura extremă este un factor ce accentuează dezechilibrele din organism,iar efectele pot fi grave dacă nu se iau măsuri rapid. Majoritatea persoanelor suferă în timpul verii din cauza deshidratării. Corpul pierde multă apă prin transpiraţie,iar împreună cu apa se elimină din corp şi minerale importante pentru buna funcţionare a organismului (sodiu,potasiu şi cloruri).
Bea apă cu săruri de la farmacie
Pentru a suplini pierderea mineralelor prin transpiraţie,este recomandat consumul unei ape îmbogăţite cu săruri de potasiu şi de magneziu. Aceste substanţe,pe care le poţi dizolva în apa de băut,se găsesc în farmacii. Dieta este şi ea importantă. Fructele şi legumele te pot ajuta,pentru că sunt o sursă bună de vitamine şi de minerale. În plus,lichidul din ele hidratează mult mai bine decât apa.
Varicele,agravate de căldură
Ai umblat o zi întreagă pe căldură şi spre seară ai observat că venele de pe picioare au devenit mai vizibile? Este normal. Se cunoaşte faptul că temperatura crescută sporeşte dilataţia venoasă.
Drept urmare,senzaţia de picioare grele şi de durere la nivelul membrelor este accentuată. În acest caz,odată ce ajungi acasă fă un duş rece (insistă în zona picioarelor) şi câteva exerciţii de dezmorţire a picioarelor. Efectul căldurii se intensifică dacă porţi hainestrâmte,din material sintetic. Deci,alege mereu haine din texturi naturale (bumbac sau in)!
Soarele,inamicul persoanelor cu acnee
Într-o primă etapă,în urma acţiunii antiinflamatoare,soarele poate atenua manifestările acneei. Dar expunerea îndelungată conduce la îngroşarea epidermei şi la închiderea porilor.