Ce generează tusea şi când trebuie să te îngrijoreze

12 noiembrie 2015   Modă

O cauză frecventă pentru prezentarea la medic, tusea persistentă poate semnala o boală în toată regula sau poate fi generată de o stare anxioasă. Iată ce investigaţii trebuie să faci pentru a şti exact care este situaţia.

Uneori te apucă un acces de tuse ce pare să nu cedeze la niciun remediu. Mai mult,unele persoane au veritabile crize de ipohondrie,în special dacă citesc pe internet despre simptome,şi aproape ajung să-şi vadă sfârşitul din cauza unor dureri în piept sau a faptului că au expectorat sânge.

Endoscopia,decisivă

În general,avem tendinţa să ne ferim de persoanele care tuşesc,şi asta pe bună dreptate,pentru că o serie de boli se pot transmite prin secreţiile eliminate în timpul acestei manifestări. Însă nu orice tuse este de natură infecţioasă. "Există şi situaţii în care nimic de natură bacteriană sau virală nu stă la baza apariţiei tusei, ci, pur şi simplu, am inhalat particule de praf sau eliminăm secreţiile din căile respiratorii. Chiar şi aspiraţia unui corp străin generează un acces de tuse. Dacă fenomenul persistă, una dintre cele mai edificatoare investigaţii este endoscopia, în urma căreia puteţi afla precis ce a generat tusea",explică dr. Laurenţiu Luca,directorul Clinicii PULS.

Mai multe