Ce nu ştiai despre vagin
În jurul subiectului despre vagin s-au iscat numeroase mituri şi pentru multe femei este încă un subiect tabu. Iată ce nu ştiai despre vagin!
Se schimbă odată cu vârsta
Pe măsură ce înaintezi în vârstă,vaginul îşi pierde elasticitatea şi nu mai este la fel de bine lubrifiat. Acest lucru se întâmplă din cauza schimbărilor hormonale care au loc în timpul menopauzei. Însă,dacă îţi continui viaţa sexuală şi după intrarea la menopauză,gradul de lubrifiere nu va mai fi la fel de redus.
Emană un anumit miros
Vaginul este unul dintre cele mai complexe organe din corp. Chiar şi în cele mai sănătoase şi mai curate vaginuri se dezvoltă anumite tipuri de bacterii,care pot emana un anumit miros. Sexul,transpiraţia,fazele ciclului menstrual şi chiar dieta pot modifica mirosul vaginului. Şi dezechilbrele pH-ului,pot constribui la modul în care miroase vaginul,iar consumul de probiotice este unul dintre cee mai bune moduri prin care poţi reechilibra pH-ul.
Se autocurăţă
Vaginul are un sistem de autocurăţare. Glandele din vaginproduc o substanţă care are rolul de a îndepărta celulele moarte şi alte materiale periculoase pentru ţesut. În acelaşi timp,această substanţă protejează ţesutul împotriva infecţiilor. Pielea vaginului produce sebum care-l protejează împotriva umezelii excesive. Este indicat să nu te speli foarte des,şi cu atât mai puţin cu săpun,deoarece substanţele chimice pot îndepărta acest înveliş protector.
Există punctul G?
Părerile sunt împărţite. Cei care spun că există,cred că acesta este un punct mic,localizat în faţa peretelui vaginului. Alţi cercetători consideră că el este o extensie a nervului clitorisului,în timp ce alţii cred că este o glandă care are legătură cu lubrifierea. Punctul Ga fost descris pentru prima dată de către doctorul german,Ernst Gräfenberg,în 1950.