Ce rişti dacă îţi trosneşti degetele

16 februarie 2016   Modă

Mulţi oameni au obiceiul de a-şi trosni degetele. De-a lungul vremii, au existat unele controverse legate de efectul pe termen lung al acestei deprinderi asupra articulaţiilor. Cercetările arată că aceast obicei nu are legătură cu apariţia artritei. Cu toate acestea, se pare că are efecte adverse asupra mobilităţii mâinilor.

Legătura cu artrita

Cercetările de până acum nu au confirmat faptul că există o legătură între obiceiul de a-ţi trosni degeteleşi apariţia arttritei. Un studiu publicat în „The Journal of the American Board of Family Medicine“ la care au participat 200 de oameni arată că nu au existat diferenţe între cei care îşi trosneau degetele şi cei care nu făceau asta. Un alt studiu făcut pe 300 de persoane cu vârsta de peste 45 de ani au ajuns la aceeaşi concluzie.

Impactul asupra mobilităţii mâinilor

Atunci când cercetătorii au explorat alte efecte ale trosnirii degetelor,studiile au scos în evidenţă faptul că acest obicei poate duce,în timp,la apariţia edemelor în mână şi la reducerea forţei de prindere a mâinilor. Acest lucru se datorează,probabil,din cauza întinderii constante a ligamentului şi slăbirea acestuia. Literatura medicală descrie,de asemenea,diferite leziuni care au rezultat din trosnirea degetelor-suprasolicitarea ligamentelor din degete,degete dislocate,precum şi o ruptură parţiala a ligamentului în degetul mare.

Ce efecte psihologice are acest obicei

Se pune problema de ce oamenii au acest obicei. Se pare că asta oferă un fel de „eliberare terapeutică“ şi oamenii o fac ca pe o tehnică de gestionare a stresului. Cu toate acestea,obiceiul seamănă mai mult cu un tic nervos şi a fost legat de roaderea unghiilor. Dacă eşti prea stresată,încearcă unele soluţii naturale pentru a-ţi schimba starea de spirit.

Mai multe