Ce să mănânci când ai gripă sau răceală

16 ianuarie 2017   Modă

Când suferi de răceală sau gripă, este important să acorzi atenţie şi alimentelor pe care le consumi. Dacă alegi alimentele potrivite, poţi grăbi vindecarea.

Alimente care au vitamina C

Pentru că stimulează sistemul imunitar pentru a produce mai multe celule T care atacă şi distrug mulţi agenţi patogeni,vitamina C nu trebuie să-ţi lipsească,cu atât mai mult dacă ai gripă,o răceală sau o viroză respiratorie.Aceasta poate scurta durata răcelilor atât în cazul copiilor,cât şi în cazul adulţilor. Optează pentru surse de vitamina C precum portocalele,  căpşunile,kiwi,pepenele,ardeiul verde,broccoli,roşiile,varza de Bruxelles. În plus faţă de vitamina C,conţin mulţi antioxidanţi.

Suplimentele alimentare,de ajutor?

Deficitul de vitamine,proteine şi minerale pot slăbi imunitatea şi rezistenţa organismului,ceea ce înseamnă o predispoziţie mai mare la răceli. Carenţele de zinc,seleniu,fier,cupru,vitaminele A,C,E şi acid folic au o influenţă importantă asupra imunităţii. Însă dacă nu există niciun deficit,suplimentele cu vitamine şi minerale nu sunt de niciun folos.

Probioticele

Probioticele au efecte benefice asupra florei intestinale şi a sistemului imunitar. Un studiu a arătat că aceste suplimente pot reduce durata răcelilor şi a gripei cu 2-3 zile. De asemenea,simptome precum nasul înfundat,tusea,cât şi febra sunt reduse semnificativ.

Supele

Pentru a trece mai uşor peste răceală,supele calde de pui sunt o adevărată binecuvântare. Ajută la hidratarea organismului,care este atât de importantă în astfel de perioade.

Mai multe