Ce simptome are intoxicaţia cu salmonella şi cum o eviţi

6 iunie 2017   Modă

Odată cu venirea temperaturilor ridicate, creşte şi riscul contaminării alimentelor cu salmonella, iar din acest motiv trebuie respectate câteva reguli alimentare esenţiale. Află ce simptome are intoxicaţia cu salmonella şi cum o eviţi.

Salmonella este o bacteria care se dezvoltă pe alimente atunci când acestea nu sunt păstrate în condiţii optime. Provoacă gastroenterită,intoxicaţie alimentară şi alte neplăceri digestive. Anual,mai bine de un million de persoane suferă de intoxicaţie cu salmonella.

Cum previi intoxicaţia

·         Spală-te pe mâini de fiecare dată înainte să mănânci sau să găteşti. Spălarea mâinilor cu apă şi săpun este cel mai bun mijloc de a preveni infecţia. De asemenea,spală-te pe mâini şi după ce te-ai jucat cu animalele domestice sau după ce ai fost la toaletă.

·         Evită să bei lapte crud sau care nu a fost fiert suficient.

·         Nu mânca dulciuri sau alte alimente la care s-au folost ouă crude. Spumele de fructe,maioneza sau tiramisu sunt doar câteva dintre alimentele în care se folosesc ouă crude.

·         Şterge şi dezinfectează masa sau tocătoarele,precum şi alte suprafeţe care au intrat în contact cu carnea crudă.

·         Nu pune carnea crudă pe acelaşi raft cu alte alimene care se consumă fără a fi preparate în prealabil. Ţine carnea la rece şi las-o să se dezgheţe la frigider şi nu pe masa din bucătărie.

·         Spală bine fructele şi legumele înainte să le mânânci.

Ce simptome are intoxicaţia

Printre simptomele intoxicaţiei cu salmonella se numără febra,crampele abdominale şi diareea. Boala se manifestă în 12-72 de ore după infectare şi poate ţine chiar şi o săptămână. Se vindecă,de obicei,fără medicamente,dar în caz de deshidratare din cauza scaunelor apoase este necesar consultul medical.

Mai multe