Ce spune culoarea părului despre sănătatea ta

4 noiembrie 2016   Modă

Culoarea părului este determinată de gene şi tot ele sunt „vinovate“ de transmiterea din generaţie în generaţie a anumitor afecţiuni. Află ce spune culoarea părului despre sănătatea ta!

Persoanele roşcate pot face cancer de piele

Aproximativ 2% din populaţia lumii are părul roşcat,însă 16% din cei care suferă de cancer de piele au părul de culoarea focului. Cercetătorii au descoperit că în rândul persoanelor roşcate şi cu pistrui cancerul de piele este mult mai agresiv faţă de persoane care au altă culoare a părului. De vină sunt mutaţiile genetice,care fac pielea mult mai vulnerabilă la razele soarelui.

Sensibilitatea la durere,mai mare pentru persoanele roşcate

Într-un studiu publicat în 2009 în „Jurnalul American de Stomatologie“ se precizează că persoanele care au părul roşu sunt mai sensibile la durere. Tot din cauza unor mutaţii genetice anestezia nu este la fel de eficientă pe persoanele roşcatefaţă de alte persoane. Organismul lor asimilează diferit pastilele de durere,iar efectul este de scurtă durată. Astfel,ele simt durerea la o intensitate mult mai mare.

Persoanele blonde pot avea probleme de vedere

Pe măsură ce înaintăm în vârstă vedere scade,afecţiune ce poartă numele de degenerare maculară. La început vederea începe să fie înceţoşată în centrul ochilor şi pe măsură ce trece timpul ceaţa cuprinde întreg câmpul vizual. Afecţiunea apare de obicei după 60 de ani şi riscul de a suferi de ea se dublează în cazul fumătorilor. Persoanele cu păr blond sau roşcat sunt predispuse la instalarea degenerării maculare,mai ales dacă au petrecut mult timp în soare în tinereţe.

Persoanele roşcate au risc crescut de Parkinson

Medicii neurologi atrag atenţia că persoanele roşcate sunt mai expuse apariţiei bolii Parkinson decât persoanele care au părul mai închis la culoare. Motivele nu au fost identificate cu exactitate,dar se presupune că boala are legătură cu producţia de melanină. Persoanele cu părul închis la culoare produc mai multă melanină,care are rol de protecţie împotriva acestei boli degenerative.

Mai multe